Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

V centru Hradce fungovala pěstírna konopí, policisté sklidili více jak sto rostlin

Přímo v centru Hradce Králové policisté odhalili pěstírnu konopí. Dvojice, která měla ve sklepě velké zásoby, se bránila, že rostliny mají především na výrobu zdravotních mastí. Jenže strážci zákona při prohlídce žádnou mastičku nenašli.

Devětačtyřicetiletá žena se svým o dvacet let mladším synem dv a půl roku pěstovali ve sklepě svého domu v centru města marihuanu. Že nejde o žádné začátečníky a troškaře ukázalo i vybavení prostor – ve sklepě nechyběly odrazové folie, vzduchotechnika, potřebné osvětlení i pěstební stan. Policisté tu zajistili sto jedenáct rostlin marihuany, zhruba metr vysokých. „V lednici umístěné v kuchyni objevili devatenáct sáčků s marihuanou o celkové váze téměř jedno kilo. Dále jim bylo prokázáno, že drogu prodali nebo dali zdarma minimálně ve 156 případech,“ dodala policejní mluvčí Iva Kormošová.

Dvojice se snažila obhájit s tím, že marihuanu používal syn pro svoji potřebu kvůli zdravotním problémům. „Při prodeji nešlo prý o zisk, ale aby se jim pokryly náklady. Uvedli, že ze 40 % vypěstované marihuany vyráběli mastičky, které však při domovní prohlídce nalezeny nebyly. Kromě vlastní potřeby pro synovo užívání byla dalším impulsem k založení pěstírny prý momentální tíživá finanční situace, kdy měli zaplatit téměř sto tisíc za vodu po havárii vodovodního potrubí. Po splacení dvou splátek, které jim v současnosti zbývají, by prý s pěstováním přestali,“ řekla mluvčí.

Oběma teď za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými látkami hrozí vězení od dvou do deseti let.

Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, konopí, marihuana, sklizeň, rostliny, Hradec Králové, sklep

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V centru Hradce fungovala pěstírna konopí, policisté sklidili více jak sto rostlin  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.