Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Honička v centru Hradce! Zdrogovaný řidič se městem řítil i stošedesátkou

, aktualizováno 15. března 2019, 11:16

Několik policejních hlídek ve středu v noci pronásledovalo v hradeckých ulicích řidiče pod vlivem drog. Řidič se městem řítil i stošedesátikilometrovou rychlostí, nedával přednost a jel i v protisměru. Zběsilá honička nakonec skončila nehodou. Nikomu se naštěstí nic nestalo.

Scéna jako z akčního seriálu začala běžnou namátkovou kontrolou, kdy policisté ve Zborovské ulici zastavili Škodu Rapid. Jenže řidič si spolupráci s policejní hlídkou rychle rozmyslel. „Náhle šlápl na plyn a začal ujíždět směrem k Roudničce, kde na konci slepé ulice najel do lesa, projel kolem Biřičky a vyjel až na silnici I/35 vedoucí od Býště na Hradec Králové. Pokračoval do centra města, kolem řeky Orlice, kde ve slepé ulici Na Přívoze najel na cyklostezku vedoucí k univerzitě, kde prorazil vjezdovou závoru na parkoviště. Pokračoval ke kruhové křižovatce Brněnská, dále na Slezské Předměstí a v ulici Bratří Štefanů již nezvládl řízení, vyjel mimo silnici, kde narazil do dopravní značky a zůstal stát,“ popsala akční noc policejní mluvčí Iva Kormošová. Během své zběsilé jízdy si řidič dokonce prorazil i pneumatiku.

Policisté mluví o velkém štěstí, protože se nikomu nic nestalo, přestože se řidič městem řítil rychlostí až 160 km/h, nedával přednost v jízdě a dokonce jel i v protisměru. Během své nebezpečné jízdy minul další policejní hlídku, která se k pronásledování šíleného řidiče okamžitě připojila. Splašené auto pak pronásledovalo několik hlídek najednou.

„Policisté proti řidiči i spolujezdci použili donucovací prostředek hrozbu namířenou střelnou zbraní, hmaty a chvaty. Oba muže zajistili a převezli na služebnu. U dvaadvacetiletého řidiče zjistili, že má pozitivní test na návykové látky, a to na amfetamin/metamfetamin a že je pod vlivem alkoholu - 0,1 promile. Lékařské vyšetření spojené s odběrem krve muž odmítl. Také zjistili, že má blokaci řidičského průkazu, protože po vypršení už druhého zákazu řízení, který měl do srpna minulého roku, si řidičský průkaz neobnovil. Muž se přiznal k vypití jednoho desetistupňového piva těsně před jízdou a k užití jedné dávky pervitinu někdy po poledni. Na dotaz, proč policistům ujížděl, sdělil, že nechtěl zahanbit rodinu,“ řekla Kormošová.

Mladistvého spolujezdce si poté na policii vyzvedla matka a řidič byl po výslechu také propuštěn. Celý případ teď vyšetřuje policie s tím, zda nedošlo k obecnému ohrožení. Proto žádá všechny, kteří se stali svědky nebezpečné jízdy, aby se ozvali na linku 158 nebo se zastavili na kterékoliv policejní služebně.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, pronásledování, nehoda, honička, Hradec Králové, Škoda Rapid, Roudnička, Orlice, Slezské Předměstí

VIDEO: Honička v centru Hradce! Zdrogovaný řidič se městem řítil i stošedesátkou  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.