Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Při kontrolách únikových her na Královéhradecku hasiči žádné zásadní nedostatky nezjistili

Hasiči v Královéhradeckém kraji podle mluvčí HZS KHK Martiny Götzové neodhalili při kontrolách únikových her žádné zásadní problémy. Zatím bylo provedeno sedm požárních kontrol a další by měly následovat. V regionu je deset provozovatelů tzv. únikových her.

„Ze všech kontrolovaných místností vedly vždy řádně označené únikové cesty, které byly přístupné," řekla ČTK Martina Götzová.

Únikové hry jsou fyzické dobrodružné hry, kdy se lidé, uzavřeni v místnosti s ostatními účastníky hry musí, dobře zorientovat v daném prostoru, najít stopy a indicie, vyřešit série hádanek a uniknout z místnosti ve stanoveném čase. Zdroj: wikipedia.org

Ve všech zmiňovaných případech ale hasiči zjistili méně závažná pochybení. „Únikové hry často provozovali v objektech, které neprošly nutnou změnou užívání stavby, při kontrole nebyly předloženy potřebné doklady. Zkrátka únikovou hru provozovali v objektu zkolaudovaném například jako kanceláře. To byla nejčastější chyba," uvedla Götzová.

Na kontrolu objektů únikových her se hasiči v celé republice zaměřili poté, co na začátku ledna zemřelo v Polsku pět dětí, když nemohly utéct před požárem, který v místnosti propukl.

Autoři

Štítky únikové hry, hasiči, kontrola, HZS, úniková hra, Královéhradecký kraj, Wikipedie, Polsko

Při kontrolách únikových her na Královéhradecku hasiči žádné zásadní nedostatky nezjistili  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.