Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na 100 vojáků i civilistů změřilo síly v branném závodě v Hradci

Na 100 vojáků i civilistů včera změřilo své síly v branném závodě v Hradci Králové. Museli během něj zdolat až dvě desítky disciplín a překážek, nejatraktivnější byl skok z Tyršova mostu do Labe. Všichni závodníci z něj skočili, někteří ale ve vodě vzdali a již po síti na most zpět nevyšplhali.

„Do závodu se přihlásilo široké spektrum účastníků, od studentů vysokých škol přes dobrodruhy z civilu až po vojenské profesionály," uvedl organizátor akce,“ student Fakulty vojenského zdravotnictví Univerzity obrany Jakub Vomáčka.

Soutěžilo se ve dvou kategoriích nazvaných Normal a Hard. V první měli účastníci za úkol uběhnout 15, ve druhé 25 kilometrů, lišily se i počtem disciplín. Ve čtyřčlenných družstvech musela být alespoň jedna žena.

Adrenalinový závod roku připravuje Unie studentů a přátel Fakulty vojenského zdravotnictví. Trasa není předem známá, sportovci na ní musí prokázat svou odvahu, zručnost, znalosti a logiku při plnění úkolů s vojenskou tematikou. Mezi disciplínami byla například bahenní dráha, slaňování, topografie či překonání řeky pomocí lana.

Pro veřejnost byl připraven i doprovodný program. Na náměstí Osvoboditelů u Muzea východních Čech vyrostlo vojenské ležení, návštěvníci mohli zhlédnout ukázky kynologie, vojenské taktiky, bojového umění musado, zásah letecké záchranné služby či armádní techniku a výzbroj.

Autoři

Štítky běh, armáda, den, Hradec Králové, Labe, Fakulta vojenského zdravotnictví Univerzity obrany, Muzeum východních Čech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na 100 vojáků i civilistů změřilo síly v branném závodě v Hradci  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.