Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Žena z Hradce se na internetu seznámila s "americkým novinářem v Pákistánu", vylákal z ní přes půl milionu

Devětatřicetiletá žena z Hradce Králové se stala další obětí internetového podvodu. Na jedné seznamce se na konci listopadu seznámila s mužem, který vystupoval jako americký investigativní novinář pracující pro armádu spojených národů v Pákistánu. Pod různými záminkami z ní vytahal více jak 640 tisíc korun.

Ve včerejších odpoledních hodinách přišla na policejní služebnu devětatřicetiletá žena z Hradce Králové. Strážcům zákona vzápětí uvedla, že se zřejmě stala obětí podvodu. Na jedné internetové seznamce se na konci listopadu měla seznámit s mužem, který vystupoval jako americký investigativní novinář pracující pro armádu spojených národů toho času v Pákistánu. 

„Navázala s ním komunikaci a po nějaké době plánovali společnou budoucnost. Již na začátku prosince jí měl poslat kufr s dokumenty a penězi na jejich budoucí společný život. Kufr měl být však kvůli vysoké hodnotě obsahu zadržen přepravní společností. Aby kufr nezadržovali, musela žena zaplatit poplatek. Těchto poplatků bylo několik a žena zaslala celkem více jak 640 tisíc korun,“ uvedla mluvčí policie Iva Kormošová.

Až po přečtení článku v novinách si podvedená žena prověřila fotku kufru a zjistila, že stejný snímek byl zaslán téměř 90 lidem. Fotku "novináře" následně vložila do internetového vyhledávače, kde se dozvěděla, že se jedná o známého moderátora z maďarské televize. Poté šla na policii.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin podvodu, za který neznámému pachateli hrozí trest odnětí svobody od dvou do osmi let.

„Ačkoliv stále apelujeme na občany, aby nikomu neznámému, natož někomu, s kým se seznámí na sociálních sítích, neposílali žádné peníze, přesto je tento případ od prosince na Hradecku již čtvrtý v pořadí. Ve všech případech se jedná o ženy, které dohromady zaslaly přibližně 2 miliony korun úplně neznámým lidem,“ uvedla mluvčí Kormošová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Policie ČR, internet, podvod, peníze, Pákistán, Hradec Králové, kufr

Žena z Hradce se na internetu seznámila s "americkým novinářem v Pákistánu", vylákal z ní přes půl milionu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.