Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

FOTO: Vítr na Královéhradecku lámal stromy a ničil střechy, ČEZ vyhlásil kalamitu

, aktualizováno 11. března 2019, 8:22

Silný vítr v noci na dnešek lámal v Královéhradeckém kraji stromy a ničil střechy. Hasiči měli od nedělních 19:00 do dnešního rána hlášeno 200 událostí, z nichž 180 bylo v souvislosti s větrem. Pro srovnání běžný denní průměr činí 20 událostí v celém kraji. Energetici v kraji kvůli velkému množství poruch vyhlásili, stejně jako v jiných krajích, kalamitní stav. Uvedly to mluvčí hasičů a energetiků Martina Götzová a Šárka Lapáčková Beránková.

Vichřice poničila v kraji asi deset střech. Ve Vamberku na Rychnovsku vítr uvolnil plechovou střechu i se solárními panely. V Železnici na Jičínsku spadl uvolněný plech ze střechy na osobní auto. V Solnici odtržená střecha z kravína skončila v sousedním areálu, kde poškodila jiný objekt. Hasiči museli na střeše kravína strhnout část lepenky.

Části uvolněných střech zajišťovali hasiči v Hradci Králové na Ulrichově náměstí a v Malšovicích. Zasahovali u poškozených střech v Předměřicích nad Labem a v Praskačce na Hradecku, v Nové Pace na Jičínsku a v Hronově – Zbečníku na Náchodsku.

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky počasí, hasiči, energie, vítr, Královéhradecký kraj, střecha, ČEZ, okres Jičín, Vamberk, okres Rychnov nad Kněžnou, Solnice, Hradec Králové, Malšovice, Předměřice nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Vítr na Královéhradecku lámal stromy a ničil střechy, ČEZ vyhlásil kalamitu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.