Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Strážníci tasili u Koruny zbraně! Ujížděl jim muž s několika zákazy řízení, test na drogy odmítl

, aktualizováno 8. března 2019, 15:05

U kruhového objezdu Koruna se ve středu odehrála dramatická situace. Strážníkům tam s autem ujížděl řidič, který má jíž od roku 2005 zakázáno řídit. Během zběsilého úprku navíc způsobil dopravní nehodu. Strážci zákona pak dokonce vytáhli zbraně, když se jim pokusil utéct. Zatčený muž nebyl pod vlivem alkoholu, test na drogy ale odmítl.

„Ve středu krátce po půl šesté odpoledne byla policejní hlídka přivolána strážníky městské policie k dopravní nehodě, která se stala na okružní křižovatce Koruna v centru Hradce Králové. Devětadvacetiletý řidič osobního vozidla značky Honda Accord zde zezadu naboural do před ním stojícího auta Volkswagen Sharan, jehož řidič dával přednost projíždějícím vozidlům,“ řekla Hradecké Drbně mluvčí Policie ČR Iva Kormošová.

Nejednalo se ale o obyčejnou nehodu. Řidič, který ji způsobil, jel pěší zónou okolo hlavního nádraží a před hlídkou městské policie, která ho vyzvala světelným signálem Stop k zastavení, začal ujíždět Puškinovou ulicí ke Koruně. Tam nemohl kvůli stojícím autům pokračovat v cestě. Do Sharanu narazil dvakrát za sebou a snažil se ho odstrčit, aby mohl projet. Strážníci ho však vzápětí dojeli a zaterasili mu cestu.

„Jelikož se řidič pokusil o útěk, použili donucovací prostředek hrozbu namířené střelné zbraně. Hrozbě uposlechl a lehl si na zem,“ dodala Kormošová.

Provedená dechová zkouška byla u muže negativní, test na drogy ale odmítl. Státní policisté z evidencí zjistili, že zatčený "šofér" nikdy neměl řidičské oprávnění, má již 7 zákazů řízení všech motorových vozidel a řízení má nepřetržitě zakázáno od roku 2005 do října 2026.

Zadržený muž byl navíc i na konci února přistižen za volantem. Následně mu bylo sděleno podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Tento případ byl již předán státnímu zástupci.

„Muže opětně čeká obvinění z trestného činu maření úředního rozhodnutí, za což mu hrozí až dva roky vězení. Aby nemohl pokračovat v trestné činnosti, policisté mu vozidlo zajistili a odtáhli na služební parkoviště. Jelikož není jeho, vrátíme auto majiteli,“ doplnila mluvčí.

Celý incident se obešel bez zranění. Škoda na Hondě byla odhadnuta na 10 tisíc korun a na Sharanu 20 tisíc.

Autoři | Foto Městská policie Hradec Králové

Štítky Policie ČR, městská policie, Hradec, droga, Volkswagen Sharan, Policie České republiky, Hradec Králové, Honda, Honda Accord, Drbna.cz, zbraň

VIDEO: Strážníci tasili u Koruny zbraně! Ujížděl jim muž s několika zákazy řízení, test na drogy odmítl  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.