Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Lyžařská střediska v Královéhradeckém kraji mají stále dobré podmínky

Lyžařská střediska v Královéhradeckém kraji mají stále dobré sněhové podmínky a nabízejí desítky kilometrů upravených sjezdovek a běžeckých tratí. Na sjezdovkách velkých středisek leží v průměru kolem metru sněhu. Také ve Špindlerově Mlýně, kde bude 8. a 9. března Světový pohár žen ve sjezdovém lyžování, budou mít návštěvníci dostatek prostoru k lyžování.

Největší krkonošské zimní středisko Špindlerův Mlýn nabídne přes 20 kilometrů upravených sjezdovek a desítky kilometrů upravených běžeckých tratí. Podle ředitele skiareálu René Hroneše bude kvůli světovému poháru uzavřena jen část areálu ve Svatém Petru. Pro běžného lyžaře je kvůli závodům ve Svatém Petru uzavřena jen dvojsedačka, kotvový vlek Hřiště a černá sjezdovka s dojezdem. Vše ostatní je v provozu," řekl Hroneš.

Lyžařské středisko Špindlerův Mlýn tvoří pět částí: Svatý Petr, Medvědín, Horní Mísečky, Hromovka a Labská. Lyžaři se v pátek a v sobotu dostanou do areálu Svatý Petr kvůli omezení pouze pěšky, skibusy nebo lanovkou Hromovka. „V pátek a v sobotu spouštíme areál o půl hodiny dříve, tedy už v 8:00, aby se sem lyžaři mohli dostat ještě dříve," uvedl v SMS zprávě Hroneš.

Návštěvníci budou muset po dobu závodů počítat i s omezením v dopravě. Po naplnění parkovacích kapacit ve středisku budou organizátoři už v Herlíkovicích vracet auta zpět k Vrchlabí, kde jsou připravena záchytná parkoviště. Odtud budou návštěvníky do Špindlerova Mlýna svážet autobusy.

Naplno jede SkiResort Černá hora - Pec pod Sněžkou, který nabízí lyžování ve svých pěti střediscích. Na sjezdovkách leží od 50 do 120 centimetrů sněhu. „Lyžaři mají k dispozici okolo 40 kilometrů otevřených sjezdovek," řekl Petr Hynek ze SkiResortu. Na víkend bude v okolí Černé a Světlé hory, Pece pod Sněžkou i Velké Úpy upraveno zhruba 70 kilometrů běžeckých tratí. V provozu je i Černohorská sáňkařská cesta.

V Krkonoších se lyžuje například i v areálu SKIMU v Horní Malé Úpě, v Herlíkovicích nebo v Mladých Bukách. V plném provozu jsou také velká střediska v Orlických horách v Deštném a Říčkách i řada menších.

V Krkonoších stále platí druhý stupeň lavinového nebezpečí z pěti, na hřebenech je kolem 220 centimetrů sněhu. Vzhledem k tomu, že během dne se i na hřebenech teploty pohybují nad nulou, hrozí místy laviny z mokrého sněhu. Jde hlavně o prudké svahy obrácené k jihu a slunné svahy. V lavinových katastrech, ke kterým patří také Kotelní jámy, údolí Bílého Labe od Boudy u Bílého Labe, Kozí hřbety a Labský, Obří, Dlouhý nebo Modrý důl, hrozí laviny středních rozměrů, které se zastaví většinou ještě na svahu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Královéhradecký kraj, lyžařské středisko, sjezdovka, Špindlerův Mlýn, svah, Krkonoše, Pec pod Sněžkou, Bílé Labe, Herlíkovice, Medvědín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařská střediska v Královéhradeckém kraji mají stále dobré podmínky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.