Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pomočený opilec, prokletá seniorka nebo zraněný cyklista. Strážníci městské policie včera řešili 130 událostí

Od včerejších ranních hodin až do pozdního večera řešili hradečtí strážníci téměř 130 událostí. Jednalo se o stížnosti na hluk či parkování, krádeže alkoholu v obchodních domech, zapomenutá stažená okénka u parkujících vozidel, ale i o převoz opilců na záchytku nebo pomoc občanům.

Již krátce po jedné hodině ranní byla hlídka městské policie přivolána na Moravské Předměstí. Oznamovatelka uvedla, že se cítí ohrožena na životě, konkrétně však neuvedla čím. Během tří minut byli strážníci na místě. K vozidlu přiběhla žena a sdělila, že ji ohrožuje magie a je prokletá. Chovala se zvláštně a bylo zřejmé, že má psychické problémy. Hlídka na místo přivolala záchrannou službu a zdravotníci si převzali ženu do lékařské péče.

O pár hodin později vyjížděli strážníci do stejné lokality znovu. Byli upozorněni na seniora, který se již od šesté hodiny ranní zmateně pohybuje po okolí, a vzhledem k mrazivému ránu je nedostatečně oblečený. Hlídka zjistila, že muž, kterému je více jak devadesát let, ztratil pojem o čase. Vypravil se na poštu, kde si chtěl vyzvednout důchod a zaplatit inkaso. Strážníci muže upozornili, že je brzy a pobočka je ještě zavřená. Ochotné prodavačky z nedalekého obchodu starému muži umožnily, aby se ohřál a počkal uvnitř až do otevření pošty. 

Kolem patnácté hodiny pak vyslal operační důstojník hlídku opět na Moravské Předměstí. Na lavičce před vchodem do domu ležel bezvládný a pomočený muž. Kolemjdoucí občané měli obavy o jeho zdraví. Strážníci muže probudili a zjistili, že je pouze opilý. Špatně artikuloval, nebyl schopen chůze a ohrožoval své zdraví. Dechová zkouška mu prokázala 3,40 promile alkoholu. Po vyšetření na Emergency byl převezen na záchytku.

Na protialkoholní záchytné stanici skončil i další muž. Ten vylekal ženu, která si šla ve večerních hodinách zaběhat kolem železničního přejezdu. Seděl tak nebezpečně, že by při pádu spadl do kolejiště. Byl značně opilý a neovládal své chování. Strážníci ho vyzvali k dechové zkoušce. Ta mu prokázala 2,64 promile alkoholu. 

Krátce před půlnocí pak hlídky městské policie řešily partnerské neshody. Nejdříve byly přivolány do domu, kde se chodbou rozléhala hádka dospělých osob a pláč malého dítěte. Po zazvonění otevřela mladá žena. Vysvětlila, že se s přítelem dostali do konfliktu, protože se vrátil domů později, než slíbil. Při hádce pak vzbudili dceru, která začala plakat. Oba se za své chování omluvili. Muž se rozhodl, pro zklidnění situace, odejít přespat ke kamarádovi.

O pár minut později vyjížděli strážníci do jiného panelového domu. Noční klid tam rušil hluk jdoucí z jednoho bytu. Byl tak hlasitý, že probudil další obyvatele domu. Strážníkům otevřela dveře mladá žena. Uvedla, že se přítel vrátil domů z restaurace opilý. Je agresivní, hádá se s ní a rozbil skleněnou výplň dveří. Vůbec ho nepoznává, nikdy dříve se takto nechoval a ona z něho má strach. Chování mladého muže bylo značně proměnlivé, chvíli s hlídkou spolupracoval, ale vzápětí se chtěl prát, hádal se a byl vulgární. Dechová zkouška mu prokázala 2,09 promile alkoholu, první tester na drogy poškodil, další test již odmítl. Strážníci ho vyzvali, aby je následoval na parkoviště, do služebního vozidla. Nejdříve souhlasil, ale po chvíli si to opět rozmyslel a odmítl spolupracovat. Nakonec musela být použita pouta. K vystřízlivění byl převezen na záchytku. Při šetření události bylo zjištěno, že muž při cestě domů poškodil a pomočil zaparkovaná vozidla. Událost bude proto řešit Policie ČR.

Na závěr pak hlídky městské policie poskytovaly první pomoc zraněnému cyklistovi. Ten spadl z kola a stěžoval si na bolest hlavy a zad. Strážníci kontaktovali záchrannou službu a do příjezdu zdravotníků kontrolovali jeho zdravotní stav.

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj Městská policie Hradec Králové

Štítky městská policie, alkohol, opilci, středa, obecní policie, záchytka, Moravské Předměstí, Policie České republiky

Pomočený opilec, prokletá seniorka nebo zraněný cyklista. Strážníci městské policie včera řešili 130 událostí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.