Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Královéhradecký kraj vypsal další kolo konkurzů na ředitele škol

Královéhradecký kraj vypsal další kolo konkurzů na ředitele krajských škol. Jde o pět škol, jejichž ředitelům k letošnímu 31. červenci uplyne šestileté funkční období. Nynější výběrová řízení navazují na loni zahájené plošné konkurzy, při nichž kraj vybíral ředitele 50 škol a školských zařízení. V roce 2020 kraj ještě hodlá vypsat konkurzy na ředitele 12 škol. Novinářům to řekla náměstkyně hejtmana pro školství Martina Berdychová (Východočeši).

K plošnému vypsání konkurzů na ředitele škol po uplynutí šestiletého funkčního období kraj vedlo to, že hejtmanství chyběl odpovídající systém hodnocení jejich práce. Po dokončení tří vln plošných konkurzů se to změní. Kraj již má radou kraje schválenou směrnici pro hodnocení ředitelů. Pokud v nynějších konkurzech vybraní ředitelé po šesti letech splní dané požadavky, budou moci v práci v čele školy dál pokračovat bez toho, že by museli podstupovat konkurzní řízení.

Kraj nyní konkurzy vypsal na ředitele České lesnické akademie v Trutnově, Střední školy informatiky a služeb ve Dvoře Králové nad Labem, zemědělské školy v Kostelci nad Orlicí, průmyslové školy v Rychnově nad Kněžnou a na místo ředitele praktické školy v Náchodě. Zájemci se mohou přihlásit do 26. března. Úspěšní uchazeči by měli školy převzít od 1. srpna.

Z loňských 50 konkurzů se 40 konalo proto, že ředitelům končilo šestileté funkční období. U deseti škol se konkurzy konaly kvůli sloučení s jinými školami. V 50 konkurzech uspělo 39 dosavadních ředitelů či ředitelek, 11 škol vstoupilo do školního roku 2018/2019 s novými řediteli. Berdychová poznamenala, že do významné části konkurzů se přihlásil jen jeden uchazeč.

V celém kraji ve všech středních školách v aktuálním školním roce studuje asi 23 100 studentů, v minulém školním roce jich bylo 23 082. Z toho v krajem zřizovaných středních školách studuje přibližně 19 400 lidí, v minulém roce jich bylo 19 472. Největší zájem je o studium gymnázií, zvláště víceletých.

Autoři | Foto Královéhradecký kraj

Štítky školy, střední, personální, Královéhradecký kraj, ředitel, funkční období, Martina Berdychová, Východočeši, školní rok, Střední škola informatiky a služeb, Trutnov, Dvůr Králové nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradecký kraj vypsal další kolo konkurzů na ředitele škol  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.