Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Během dopravně bezpečnostní akce zkontrolovala policie tři tisíce aut, skoro 50 řidičů bylo pod vlivem alkoholu

Přes tři tisíce zkontrolovaných aut, skoro 70 zjištěných přestupků a především 45 řidičů pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky. Taková je bilance rozsáhlé dopravně bezpečnostní akce, do které se zapojili policisté a policistky z celého Královéhradeckého kraje. Zvláštní pozornost byla věnována turisticky vyhledávaným oblastem Špindlerova Mlýna a Pece pod Sněžkou.

Strážci zákona se podle Ondřeje Moravčíka z Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje při kontrolách zaměřili nejenom na problematiku alkoholu za volantem, ale také řešili technické stavy vozidel, povinnou výbavu a dodržování povinností mít na vozidlech zimní pneumatiky v lokalitách, ve kterých to zákon vyžaduje.

„Zajímavým výstupem akce je například řidič, který měl v krvi přes dvě promile alkoholu. Hříšníkovi za to hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na jeden rok a případně zákaz řízení,“ řekl Moravčík.

Jednou z osob, které nerespektovaly zákaz požívání alkoholických nápojů před či v průběhu řízení vozidla, byla i jednatřicetiletá cizinka, která se, ač zjevně pod vlivem alkoholu, odmítla podrobit dechové zkoušce a následnému lékařskému vyšetření. „Ženě ve správním řízení v případě prokázání viny hrozí pokuta až do výše padesáti tisíc korun a zákaz řízení motorových vozidel v rozmezí od dvanácti do dvacetičtyř měsíců. Obdobně dopadli i další dva cizinci, u kterých dechová zkouška prokázala přítomnost alkoholu v krvi a kterým byla následně uložena kauce v souhrnné výši dvacet tisíc korun,“ dodal mluvčí.

S blížícím se koncem lyžařské sezóny se policisté budou prý ve zvýšené míře věnovat kontrolám silničního provozu v exponovaných lokalitách na Krkonošsku a v Orlických horách.

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj Policie ČR

Štítky Policie ČR, alkohol, auta, kontrola, Královéhradecký kraj, Špindlerův Mlýn, Pec pod Sněžkou

Během dopravně bezpečnostní akce zkontrolovala policie tři tisíce aut, skoro 50 řidičů bylo pod vlivem alkoholu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.