Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Cizinec přelezl na Bílé věži zábradlí a fotil si Hradec. Kolemjdoucí si myslel, že se jedná o sebevraha a zalarmoval policii

Velké náměstí zažilo v neděli dopoledne velkou záchrannou akci. Na Bílé věži se měl ke skoku odhodlávat sebevrah, nakonec se ukázalo, že nikdo svůj život ukončit nechtěl. Čtyřiadvacetiletý cizinec přelezl zábradlí, aby si pořídil lepší fotografie.

Mladého cizince krásný výhled z Bílé věže zřejmě okouzlil natolik, že ve snaze pořídit si co nejkrásnější fotku nerespektoval návštěvní řád, přelezl zábradlí a začal fotit. 

Muže v zakázané zóně zahlédl turista stojící dole pod věží a při pohledu nahoru nabyl dojmu, že je svědkem chystané sebevraždy. Ve snaze zachránit muži život neváhal a zalarmoval záchranné složky. Vzápětí byly na místo vyslány nejbližší policejní hlídky a současně informovány i další složky IZS včetně policejního vyjednavače. 

Po příjezdu na místo však strážci zákona zjistili, že se údajně ohrožený muž nachází již dole pod věží a je živ a zdráv.

„Policistům zde překvapeně sdělil, že netušil, že se nahoře pohyboval v zakázané zóně a že porušil návštěvní řád a za své jednání se omluvil. V žádném případě prý neměl v úmyslu ukončit svůj život a chtěl si jen pořídit fotografii. Policisté proto celou věc vyřešili na místě domluvou,“ řekla policejní mluvčí Lenka Burýšková.

Autoři

Štítky Policie ČR, sebevrah. Hradec Králové, Bílá věž, zábradlí, Bílá věž (Hradec Králové)

Cizinec přelezl na Bílé věži zábradlí a fotil si Hradec. Kolemjdoucí si myslel, že se jedná o sebevraha a zalarmoval policii  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.