Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

U silnic první třídy v Královéhradeckém kraji je stále přibližně 700 nelegálních billboardů

Od silnic první třídy v Královéhradeckém kraji dosud zmizelo 122 nelegálních billboardů. Většinu z nich odstranili po výzvě sami majitelé, řekl Dan Lechmann z královéhradeckého hejtmanství. V kraji u hlavních silnic zůstává přibližně 700 nelegálních billboardů.

„Ze zhruba 800 reklamních zařízení u silnic první třídy v Královéhradeckém kraji bylo odstraněno 122 billboardů. V roce 2018 kraj vynaložil zhruba 280 tisíc korun na odstranění 31 těchto zařízení. Výdaje za odstranění kraj nyní vymáhá po vlastnících," řekl Lechmann.

Hejtmanství si odstraňování nelegálních reklamních poutačů objednává u krajské společnosti Údržba silnic Královéhradeckého kraje. Kraj se do odstraňování billboardů pustil začátkem loňského roku a odhaduje, že náklady na jejich odstraňování půjdou do milionů korun. Demontáž všech nelegálních reklamních tabulí od silnic podle odhadů potrvá několik let.

Odstranění billboardů z ochranného pásma dálnic a silnic první třídy vyžaduje novela zákona o pozemních komunikacích platná od září 2017. Majitelům reklamních ploch nařizuje z bezpečnostních důvodů jejich odstranění, pokud jsou blíže než 250 metrů od dálnic a 50 metrů od silnic první třídy.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky silnice, automobilová, správa, reklama, Královéhradecký kraj, billboard, Silniční zákon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U silnic první třídy v Královéhradeckém kraji je stále přibližně 700 nelegálních billboardů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.