Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

FOTO/VIDEO: Dobrovolní hasiči z Plácek a Třebše mají nové cisterny

Jednotkám dobrovolných hasičů na Pláckách a v Třebši pořídilo město Hradec Králové dvě nové cisternové stříkačky. Novou techniku za 14 milionů korun dnes po poledni převzali hradečtí požárníci v areálu hasičské zbrojnice v Třebši.

Nové cisterny budou sloužit jako vozidla pro prvotní zásah při hašení požárů a pro záchranné práce při různých mimořádných událostech. „Pořízením nových cisternových stříkaček se kvalitativně zvýší akceschopnost jednotek dobrovolných hasičů, především při likvidaci požárů v místních částech Hradce Králové nebo při společném nasazení s profesionálními hasiči,“ řekl Josef Janura, vedoucí odboru krizového řízení hradeckého magistrátu.

Nové vozy mohou k zásahu přivézt šestičlennou posádku včetně řidiče a splňují všechny standardy hasičské techniky podobného typu. Cisterna má kapacitu čtyři tisíce litrů vody a stříkačky budou plnit čerpadla s maximálním výkonem dva tisíce litrů za minutu.

„Na nákup těchto moderních vozidel město získalo pětimilionovou dotaci od ministerstva vnitra a dva miliony od Královéhradeckého kraje. Ze svého rozpočtu pak Hradec Králové přispěl sedmi miliony korun,“ dodala náměstkyně primátora Monika Štayrová, odpovědná za oblast ekonomiky a dotací.

Autoři

Štítky hasiči, SDH, cisterny, Hradec, Třebeš, dobrovolní hasiči, Hradec Králové, Monika Štayrová, Královéhradecký kraj

FOTO/VIDEO: Dobrovolní hasiči z Plácek a Třebše mají nové cisterny  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.