Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Semafory u fakultní nemocnice se osvědčily, na křižovatku by se mohly vrátit ještě letos

V průběhu loňských oprav křižovatky Brněnská vedla jedna z objízdných tras Zborovskou ulicí u fakultní nemocnice. Semafory, které kvůli tomu byly dočasně umístěny na zdejší křižovatce, se v řízení dopravy osvědčily. Město nyní připravuje jejich opětovnou instalaci. Nová světelná signalizace, za kterou Hradec Králové podle předběžné studie zaplatí 3,5 milionu, by měla fungovat ještě letos.

Již loni na podzim prověřovala hradecká radnice možnost ponechání provizorních semaforů, které na vjezdu a výjezdu z fakultní nemocnice organizovaly dopravu. „Šlo o dočasné řešení, které dotčené orgány státní správy a Policie ČR nepovolily prodloužit do doby rekonstrukce křižovatky Mileta, protože termín její realizace zatím neznáme,“ řekl Jiří Bláha, náměstek primátora pro oblast investic a rozvoje města.

Městská rada na svém včerejším jednání schválila potřebné finance na zpracování projektové dokumentace, která bude hlavním podkladem pro sloučenou žádost v rámci územního a stavebního řízení.

Magistrát si nechal zpracovat studii proveditelnosti osazení křižovatky světelnou signalizací tak, aby to odpovídalo bezpečnostním normám především pro "nemotorové" účastníky. „Dočasné semafory byly umístěné na provizorních stojanech, což by z dlouhodobého hlediska bylo nebezpečné hlavně pro chodce, maminky s kočárky nebo cyklisty,“ vysvětlil Bláha.

Na jaře hodlá Bláha požádat zastupitelstvo o pokrytí investice z městského rozpočtu. „Pokud lhůty stavebního úřadu akci výrazně nezkomplikují, semafory, které přispějí k potřebné bezpečnosti a plynulosti provozu na této křižovatce, by měly být funkční do konce tohoto roku,“ uzavřel náměstek.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky semafory, Hradec, fakultní nemocnice, křižovatka, nemocnice, Jiří Bláha, Hradec Králové, Policie České republiky, Mileto

Semafory u fakultní nemocnice se osvědčily, na křižovatku by se mohly vrátit ještě letos  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.