Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradec Králové se i pod novým vedením připojí k Vlajce pro Tibet

Radnice stotisícového Hradce Králové se i pod novým vedením vzešlým z loňských voleb připojí k celosvětové akci Vlajka pro Tibet. S vyvěšením vlajky na stožáru před hradeckým magistrátem 10. března souhlasila městská rada.

Kampaň Vlajka pro Tibet vznikla v polovině 90. let v západní Evropě s cílem poukázat na dlouhodobé porušování lidských práv v Tibetu. „Naše město se tak symbolicky připojuje ke kampani jako k památce obětem povstání, které v Tibetu v roce 1959 potlačili čínští vojáci," uvedl primátor Alexandr Hrabálek (za ODS).

Hradec Králové byl v roce 1996 jedním z prvních měst v Česku, která se ke kampani připojila. Později na konci 90. let a na začátku 21. století radnice vlajku oficiálně nevyvěšovala. V minulých letech, kdy na radnici vládla koalice v čele s Hradeckým demokratickým klubem, tibetská vlajka před magistrátem vlála pravidelně. Nynější koalici tvoří hnutí ANO, ODS a Změna pro Hradec.

Tibetská vlajka by měla letos zavlát i na stožáru hradeckého hejtmanství, a to teprve počtvrté. Na začátku února tak rozhodla rada kraje. Kraj se k celosvětové akci Vlajka pro Tibet připojil poprvé v roce 2013 a pak v letech 2017 a 2018. V čele kraje od roku 2016 stojí duhová pětikoalice, předtím kraj vedla koalice ČSSD a KSČM.

Autoři | Foto Repro youtube.com

Štítky Čína, správa, menšiny, lidská, Tibet, Hradec Králové, Vlajka pro Tibet, ODS, koalice, Alexandr Hrabálek, Česko, Tibetská vlajka, Hradecký demokratický klub, Západní Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové se i pod novým vedením připojí k Vlajce pro Tibet  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.