Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Restaurace na Velkém náměstí nabízela v jídelním lístku maso z Argentiny, bylo ale z Brazílie

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) se od propuknutí kauzy s polským hovězím masem intenzivněji věnuje různým kontrolám. V restauracích ověřuje např. pravdivost deklarovaných údajů o původu masa nebo správný způsob uvádění informací pro spotřebitele.

Pozornost inspekce zaměřuje také na kontrolu dokladů a prověřuje, zda nejsou uváděny na trh potraviny neznámého původu. K 11. únoru SZPI realizovala více než 1 100 kontrol. Ve třech případech došlo ke klamání spotřebitele o zemi původu masa. Pochybení se našlo i v Hradci. Restaurace na Velkém náměstí nabízela argentinskou roštěnou, na talíři se ale mohlo objevit maso z Brazílie.

Restaurace Mexita Hradec s.r.o., Velké náměstí 148/11, Hradec Králové. Kontrolovaná osoba místo masa z Argentiny v pokrmu „Argentinská roštěná - 200 g STEAK RIB EYE Z MLADÉHO BÝČKA“ nabízela potravinu vyrobenou z masa původem z Brazílie,“ stojí v tiskové zprávě Státní zemědělské a potravinářské inspekce.

S restaurací prý bude zahájeno správní řízení o uložení pokuty.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky maso, restaurace, pochybení, Velké náměstí, Mexita, Státní potravinářská inspekce, Brazílie, Argentina, Hradec Králové

Restaurace na Velkém náměstí nabízela v jídelním lístku maso z Argentiny, bylo ale z Brazílie  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.