Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Pusťte mě ven, nebo vás všechny zabiju! Agresivní pacient ohrožoval personál hradecké záchytky

Na hradecké protialkoholní záchytné stanici řádil v sobotních nočních hodinách agresivní pacient. Zdravotníci museli dokonce přivolat městskou policii. Strážníci muže spoutali a vyčkali až začne působit zklidňující injekce.

„Přivolaná hlídka na místě zjistila, že muž je větší tělesné konstituce a pro bezpečnost zdravotnického personálu i strážníků bude potřeba přivolat posily,“ uvedla mluvčí strážníků Simona Pacltová.

Jeden ze strážníků zatím s mužem komunikoval přes mříže dveří a snažil se ho uklidnit. Ten však na výzvy ani domluvy vůbec nereagoval. Stále bušil pěstmi do dveří, kopal do nich a křičel: „Pusťte mě ven, teče mi krev! Pusťte mě ven, nebo vás všechny zabiju!“

„Po příjezdu druhé hlídky strážníci otevřeli dveře. Opilec okamžitě vyběhl ven a pokusil se strážníka, stojícího nejblíže, napadnout. Protože na takovéto jednání byly hlídky připraveny, muže za použití hmatů a chvatů svedli na zem a nasadili mu pouta. Poté ho odvedli na lůžko,“ dodala Pacltová.

Teprve potom mu lékařka ošetřila zranění, které měl již při příjmu na oddělení. Následně mu byla aplikována uklidňující injekce a strážníci se mohli vrátit na služebnu.

Autoři | Foto Městská policie Hradec Králové

Štítky pacient, záchytka

Pusťte mě ven, nebo vás všechny zabiju! Agresivní pacient ohrožoval personál hradecké záchytky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.