Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na východě Čech o víkendu lyžovaly tisíce lidí

Lyžařské areály na východě Čech mají za sebou další nabitý víkend. V Krkonoších, Orlických horách i v podhorských střediscích lyžovaly navzdory mírnému oteplení tisíce lidí. Do vysoké návštěvnosti skiareálů v Královéhradeckém a Pardubickém kraji se kromě slušných sněhových podmínek promítají také jarní prázdniny. Vyplývá to z informací provozovatelů středisek.

Ve SkiResortu Černá hora - Pec mají lyžaři k dispozici 43 kilometrů sjezdovek v pěti areálech a další atrakce, jako třeba snowtubingovou dráhu na Formánkách v Janských Lázních. „O víkendu vyrazilo na lyže do SkiResortu Černá hora - Pec zhruba 19.000 lidí. Zájem byl také o sjezd po Černohorské sáňkařské cestě a odpolední a večerní bobování v Janských Lázních a v Peci," řekla dnes mluvčí SkiResortu Zina Plchová.

Tisíce lidí vyrazily v sobotu a v neděli také do největšího krkonošského zimního střediska Špindlerův Mlýn, které nabízí více než 25 kilometrů sjezdovek a další atrakce. „V sobotu a v neděli lyžovalo ve Špindlu celkem asi 12.000 lidí, s pátkem to dělá celkem 17 500. Nejde ale o rekordní návštěvnost. Proto také čekací doby u hlavních lanovek nejsou nijak drastické, pohybují se do deseti minut," řekl vedoucí skiareálu ve Špindlerově Mlýně René Hroneš.

Podle něj o víkendu vyšlo počasí mnohem lépe, než slibovala předpověď. „Nepřišla žádná výrazná obleva a ani vítr nám nedělal žádné starosti, omezení jsme kvůli silnému větru neměli. Jen v horních partiích byla v některých částech dne mlha," dodal Hroneš.

V Kronoších v 1000 metrech nad mořem se přes den teplota pohybovala okolo nuly. Kvůli silnému větru v sobotu a v neděli nejel horní úsek lanovky na Sněžku. Dolní úsek z Pece na Růžovou horu v provozu byl. Lanovka na Sněžku může jezdit do rychlosti větru 60 kilometrů v hodině.

Velký zájem o lyžování byl také v Orlických horách, například v Deštném a Říčkách na Rychnovsku nebo v Pardubickém kraji v Dolní Moravě na Orlickoústecku. V provozu byly také podhorské menší skiareály.

Na hřebenech Krkonoš je zhruba 220 centimetrů sněhu. V Krkonoších platí druhý stupeň lavinového nebezpečí z pěti. V lavinových katastrech, ke kterým patří také Kotelní jámy, údolí Bílého Labe od Boudy u Bílého Labe, Kozí hřbety a Labský, Obří, Dlouhý nebo Modrý důl, hrozí laviny středních rozměrů, které se zastaví většinou ještě na svahu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, rekreace, hory, Královéhradecký kraj, Pardubický kraj, Česko, Krkonoše, jarní prázdniny, Orlické hory, Špindlerův Mlýn, Janské Lázně, Černá hora, lanová dráha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na východě Čech o víkendu lyžovaly tisíce lidí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.