Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Královéhradecku vypukla chřipková epidemie, tři lidé zemřeli

V Královéhradeckém kraji vypukla epidemie chřipky a akutních respiračních infekcí. Počet nemocných se tento týden v kraji zvýšil o dvě procenta na 1545 případů na 100 tisíc obyvatel. Hygienici k dnešku evidovali 18 případů klinicky závažného onemocnění chřipkou, z toho tři lidé zemřeli.

„Současnou situaci hodnotíme jako plošnou epidemii akutních respiračních onemocnění smíšeného nechřipkového a chřipkového původu," uvedli na webu hygienici. Nejvyšší nemocnost byla v uplynulém týdnu na Rychnovsku. Nejméně nemocných bylo hlášeno z Trutnovska, kde tento týden měli školáci jarní prázdniny.

Většina nemocnic v Královéhradeckém kraji kvůli chřipce do odvolání zakázala návštěvy u pacientů. Výjimkou je nemocnice ve Dvoře Králové nad Labem, kde zatím situaci hodnotí pod hranicí epidemie. Dnes návštěvy zakázala nemocnice Náchod, před ní tak učinily nemocnice v Jičíně, Trutnově, Rychnově nad Kněžnou a Hradci Králové.

Loni na konci první dekády února byla situace s chřipkovými onemocněními v hradeckém kraji obdobná. Hygienici tehdy také vyhlásili stav epidemie, když nemocných bylo 1772 na 100 tisíc obyvatel.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zdraví, nemocnice, chřipka, Královéhradecký kraj. smrt, Královéhradecký kraj, epidemie, nemoc, jarní prázdniny, Oblastní nemocnice Náchod, okres Trutnov, okres Rychnov nad Kněžnou, Dvůr Králové nad Labem, Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Královéhradecku vypukla chřipková epidemie, tři lidé zemřeli  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.