Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hradečtí strážníci zachránili život muži se zástavou srdce

, aktualizováno 1. února 2019, 13:57

Strážníci hradecké městské policie zachránili život muži se zástavou srdce. Včera krátce před půl desátou hodinou přijali výzvu "Kiss Sharp" pro First Respondery. Ihned nasedli do služebního vozidla, v jehož vybavení je i automatický externí defibrilátor, a jeli na místo. Resuscitace bezvládného muže byla nakonec úspěšná.

Před budovou na hlídku čekali kolegové bezvládného muže, kteří je zavedli do místnosti, kde již byla jedním z přítomných prováděna nepřímá srdeční masáž. Strážníci ho vystřídali, jeden pokračoval v masáži, druhý muže připojil k automatickému externímu defibrilátoru.

Pojmem „First responder“ obecně označujeme někoho (člověka, případně složku), kdo je schopen realizovat rychlý zásah u člověka v přímém ohrožení života dříve, než se na místo reálně může dostat výjezdová skupina Zdravotnické záchranné služby. Zdroj: fresponder.cz

Přístroj vyhodnotil, že muž má zástavu srdce a doporučil výboj. Po výboji hlídka pokračovala v nepřímé masáži srdce. V tu dobu už byla na místě i záchranná služba. Díky včasně poskytnuté první pomoci se nakonec podařilo muže zachránit. 

„Oblastní ředitel Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje vyjádřil poděkování strážníkům Jaroslavu Matouškovi, Davidu Špičkovi a Davidu Bydžovskému za poskytnutí první pomoci a zdůraznil, že jejich postup na místě byl zásadní pro záchranu života,“ uvedla městská policie.

Autoři

Štítky pomoc, 156. městská policie, Hradec, srdeční zástava, masáž, Jaroslav Matoušek, David Špička, Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje

Hradečtí strážníci zachránili život muži se zástavou srdce  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.