Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Hasiči v hradeckém kraji jeli o čarodějnicích k osmi požárům

Hasiči v Královéhradeckém kraji v pondělí 30. dubna a o filipojakubské noci na dnešek vyjížděli k osmi požárům. Z toho ve třech případech hasiči vyjeli zbytečně, protože se oheň ukázal jako nenahlášené pálení nebo u něj nebyla odpovědná osoba, která pálení předem oznámila. Přes silný vítr byly letošní čarodějnice podle hasičů klidné.

Ve Žďárkách na Náchodsku hasiči zasahovali už v prvních minutách posledního dubnového dne. Vyjeli k hořící hranici, která byla připravena na filipojakubskou noc a shořet měla až v pondělí večer. „Jednotky dostaly oheň brzy pod kontrolu a dohled nad požářištěm zajistili místní hasiči,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.

V Jaroměři hasiči v pondělí odpoledne likvidovali požár vysokých tújí v Bachmačské ulici. Stromy, které rostly na zahradě v blízkosti domu a garáže, vzplály od přeskočené jiskry ze zahradního krbu. Škodu hasiči odhadli na 100 tisíc korun. Ve Starém Městě nad Metují na Náchodsku hořela louka, stromy a keře na ploše asi 600 metrů čtverečních. „Zřejmě se jednalo o nezvládnuté pálení,“ řekla mluvčí.

Čtyři jednotky hasičů v pondělí odpoledne také likvidovaly požár suché trávy vedle železniční tratě v Týništi nad Orlicí na Rychnovsku. Požár zasáhl plochu 60 metrů čtverečních a obešel se beze škody. Na Trutnovsku v Dolním Dvoře v pondělí dopoledne hořela hromada starého textilu.

Dvakrát hasiči v pondělí vyjížděli k nenahlášenému pálení a zasahoval nemuseli. Na planý poplach vyjížděli i k zapálené čarodějnické hranici u České Skalice, kde však nebyl člověk, který pálení původně nahlásil. Na místě bylo ale podle mluvčí dost lidí, kteří měli oheň pod kontrolou.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky hasiči, HZS, pálení, čarodějnice, požár, Královéhradecký kraj, okres Náchod, Jaroměř, Staré Město nad Metují

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči v hradeckém kraji jeli o čarodějnicích k osmi požárům  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.