Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Strážníci řešili opilého mladíka, jeho matka je požádala, aby ho ještě otestovali na drogy

Strážníci hradecké městské policie během uplynulého víkendu opět nouzi o práci neměli. Řešili opilého mladíka s pozitivním testem na drogy, zmatené a zraněné seniory nebo jízdu autem po cyklostezce, při které sehrál roli alkohol.

PÁTEK

V nočních hodinách si všimla hlídka městské policie auta jedoucího cyklostezce. Jakmile řidič uviděl strážníky, zastavil vůz a vystoupil. „Mladý muž jevil známky podnapilosti, potácel se ze strany na stranu a špatně artikuloval. Na otázku, zda před jízdou požil alkohol, odpověděl, že ano. Dechová zkouška mu prokázala 1,46 a následná pak dokonce 1,56 promile,“ uvedli strážníci. Mladíka si zanedlouho převzali státní policisté.

SOBOTA

Dopoledne zaujal strážníky na vlakovém nádraží mladík ležící podivně pokroucený na lavičce, Z úst mu přitom vytékala slina. „Chvíli trvalo, než se probral. Působil dezorientovaně, komunikoval nesouvisle a byl cítit alkoholem. Při přesunu ke služebnímu vozidlu se mladík na chvilku vzpamatoval a sdělil, že je nezletilý, není z Hradce Králové a alkohol vypil v jednom tanečním klubu,“ popsali městští policisté.

Dechová zkouška ukázala 1,17 promile. Chlapec tak musel uvést kontakt na rodiče a na místo přijela jeho matka, která uvedla, že se synem má již delší dobu problémy. Podezřívá ho prý, že užívá drogy, a proto prosí o vyšetření na jejich přítomnost. Mladík jejich užití také po chvíli přiznal. „Byla přivolána hlídka PČR, provedla vyžádaný test, který vyšel pozitivně na amfetaminy a THC. Matka sdělila, že syn již má přiděleného kurátora, se kterým bude tuto událost řešit,“ dodali strážníci.

Večer pak přijal operační důstojník prosbu od pracovníka vrátnice domu pro seniory o vyslání hlídky. Uvedl, že jedna z nájemnic se již několik hodin snaží bouchat na dveře u svého vlastního bytu. Tvrdí, že uvnitř jsou dva muži a žena, kteří ji odmítají pustit dovnitř. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o téměř devadesátiletou zmatenou ženu. Protože u sebe neměla klíče, byla na místo přivolána zámečnická firma. „Po otevření dveří požádala seniorka strážníky o kontrolu bytu. V bytě se nikdo nenacházel, jen na plotně se připalovala večeře. Hlídka odstranila spálené jídlo ze sporáku a otevřela okna. Událost bude postoupena pečovatelské službě.“

NEDĚLE

Krátce po páté hodině ranní byla městská policie požádána o pomoc. Volající žena uvedla, že je sama doma a silně krvácí. Operační důstojník ji požádal, aby otevřela dveře s tím, že okamžitě vysílá hlídku. Během tří minut byli strážníci na místě. „Již při vstupu do bytu byly na zemi vidět krvavé stopy. Ve dveřích pokoje stála starší žena, která silně krvácela a nedokázala říct, co se jí stalo. Jeden ze strážníků kontaktoval záchrannou službu a druhý ženu posadil na postel. Zjistil, že zraněná seniorka má velkou tržnou ránu na hlavě. Aby zastavil krvácení, přiložil na ránu improvizovaný obvaz a kontroloval její zdravotní stav do příjezdu záchranné služby,“ popsali dramatickou scénu městští policisté.

Záchranáři ženu ošetřili a rozhodli o jejím převozu do nemocnice. V odpoledních hodinách přijal operační důstojník poděkování od dcery zraněné ženy.

Autoři | Zdroj Městská policie Hradec Králové

Štítky městská policie, alkohol, opilci, víkend, droga, obecní policie, Hradec Králové

Strážníci řešili opilého mladíka, jeho matka je požádala, aby ho ještě otestovali na drogy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.