Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Opilé děti nebo muž, který nadýchal 5,04 promile. Strážníci o víkendu řešili hlavně alkohol

Řada opilců zaměstnala o víkendu hradecké strážníky. Během posledních dnů řešili například muže, který nadýchal 5,04 promile nebo skupinku opilých dětí. Pětaosmdesátiletá seniorka sedící na autobusové zastávce s lahví v ruce zase nebyla vůbec schopná podrobit se zkoušce. Městští strážníci upozorňují, že vzhledem ke klimatickým podmínkám je velmi nebezpečné popíjet alkohol na ulici.

Snadno se totiž může stát, že lidé, kteří pili moc, pod vlivem většího množství alkoholu, usnou a umrznou.

Strážníci hradecké městské policie v zimě častěji kontrolují osoby bez domova i místa, o kterých vědí, že zde tito lidé přespávají. 

„První přeborník, ke kterému byla přivolána hlídka městské policie, ležel na okraji louky. Provedená dechová zkouška mu prokázala 5,04 promile alkoholu. Muž uvedl, že alkoholem zapil léky a necítí se moc dobře. Hlídka kontaktovala záchrannou službu, která na místo vyslala sanitu,“ uvedli strážníci.

Po vyšetření na místě bylo rozhodnuto o jeho převozu do zdravotnického zařízení. Další oznámení na lince 156 se týkalo starší ženy sedící na autobusové zastávce s lahví alkoholu v ruce. „Seniorka byla tak opilá, že orientační vyšetření na přítomnost alkoholu vůbec nezvládla. K vystřízlivění byla převezena na protialkoholní záchytnou stanici. Zde si téměř pětaosmdesátiletou ženu vyzvedl manžel,“ dodali městští policisté.

Pili i lidé bez domova

Na posledního z opilců byla upozorněna procházející hlídka městské policie. Ležel na lavičce, byl cítit alkoholem a pod okem měl tržnou krvácející ránu. „Hlídka v něm poznala známého hradeckého bezdomovce. I ten přiznal, že léky zapil alkoholem. Poté se však zamotal, upadl a uhodil se do hlavy. Dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu také nezvládl. Vzhledem ke zranění, byla na místo přivolána záchranná služba. Po ošetření bylo rozhodnuto o jeho převozu na protialkoholní záchytnou stanici.“

Strážníci byli také upozorněni na muže, který sedl za volant pod vlivem alkoholu. Hlídka vyzvala řidiče k předložení dokladů potřebných k řízení motorového vozidla a dechové zkoušce. Ta prokázala 0,21 promile alkoholu. Muž byl předán k řešení Policii ČR. 

"Vrchol" přišel v neděli večer

Pomyslné víkendové finále přišlo až v neděli krátce po 22. hodině, kdy byla městská policie upozorněna na hlučnou skupinku mladých lidí. Mládež se navzájem napadala, dělala kolem sebe nepořádek a podle oznamovatele poškozovala i zaparkovaná vozidla.

„Strážníci na místě zjistili 9 osob a z toho 7 mladších 18 -ti let. Dětem a mladistvým bylo 11 - 17 let a dechová zkouška jim prokázala od 0,42 do 1,16 promile alkoholu. Přítomní přiznali, že alkohol opatřil nejstarší z nich, dvacetiletý mladík,“ dodali strážníci.

Příslušníci městské policie s ním sepsali oznámení o přestupku, které bude řešit správní orgán města. Ostatní nezletilé si postupně převzali do péče rodiče a prarodiče. Dospělí byli poučeni, že událost bude postoupena na oddělení sociálně-právní ochrany dětí. U dvou přítomných dívek bylo navíc zjištěno, že jsou v pátrání Policie ČR.

Autoři | Zdroj Městská policie Hradec Králové

Štítky městská policie, alkohol, opilci, víkend, obecní policie, dechová zkouška, Policie České republiky

Opilé děti nebo muž, který nadýchal 5,04 promile. Strážníci o víkendu řešili hlavně alkohol  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.