Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zimní údržba v Hradci vyšla na deset milionů korun

Téměř 600 tun soli použily hradecké technické služby při letošní zimní údržbě městských silnic a chodníků, větší i menší technika během zimy najezdila přes devět tisíc kilometrů. Celkem město Hradec Králové zimní údržba stála deset milionů.

Formálně období zimní údržby začalo 1. listopadu 2017 a skončilo posledního března 2018. „Na vozovkách se spotřebovalo se 466 tun soli, 105 tisíc litrů solanky a 22 tun drti. Během zimy technika ujela 9.004 kilometrů,“ řekl Tomáš Pospíšil, ředitel Technických služeb Hradec Králové. Na údržbu silnic má město k dispozici čtyři sypače, o stav chodníků a stezek během zimy stará 25 menších vozidel.

Po celém území bylo rozmístěno 219 mobilních zásobníků na posypový materiál, které jsou využívané při ručním úklidu a posypu přechodů pro chodce, schodišť nebo zastávek MHD. „Při ručním úklidu těchto míst jsme použili 42 tun posypové směsi, strojní údržba chodníků spotřebovala 58 tun soli a zhruba 500 tun posypových materiálů. Celkem zimní údržba letos stála deset milionů korun, předchozí zima byla daleko nákladnější, loni se náklady vyšplhaly těsně nad 14 milionů,“ dodal Pospíšil.

Hradecké technické služby se v zimě starají o 104 kilometrů silnic a 343 kilometrů chodníků na území města. U silnic jde pouze o místní komunikace, sjízdnost vozovek vyšších tříd, které vlastní kraj a stát, zajišťuje krajská správa a údržba silnic.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky zima, údržba, peníze, sníh, silnice, Hradec Králové, chodník, Tomáš Pospíšil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zimní údržba v Hradci vyšla na deset milionů korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.