Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Opilci, zmatený senior nebo jízda bez řidičáku. Strážníci o víkendu řešili více jak 300 událostí

Hradečtí strážníci zažili další perný víkend. Od pátečního dopoledne do pondělního rána řešili více jak 300 událostí. Kromě běžné činnosti, jako je řešení krádeží v obchodních domech, stížností rušení nočního klidu, či kontrola bezdomovců, jela hlídka městské policie v pátek dopoledne prověřit i oznámení na zaplavení části vozovky u rušné hradecké křižovatky.

Bylo zjištěno, že zřejmě došlo k poškození vodovodního potrubí pod chodníkem a do prostoru vozovky vytéká velké množství vody. Vzhledem k příznivým klimatickým podmínkám, kdy teploty neklesaly pod nulu, nedošlo k namrzání vody, a tím nebyla bezpečnost silničního provozu a procházejících občanů vážněji ohrožena. 

V sobotu, hodinu po půlnoci, přijal operační důstojník oznámení, ve kterém volající sděloval, že se na Slezském Předměstí pohybuje starší zmatený muž. Je spoře oblečen a tvrdí, že zabloudil. Strážníci ho nalezli uprostřed křižovatky. Na sobě měl pouze svetr, trenýrky a ponožky. Prochladlého seniora proto posadili do vozidla. Nevěděl, kde je, ani jak se sem dostal. Po chvíli si však alespoň vzpomněl na svoji adresu. Hlídka ho převezla do místa bydliště. Na zvonění u bytu nikdo nereagoval, ale podařilo se probudit jednu ze sousedek. Poté, co ji strážníci vysvětlili situaci, pustila je do domu. U bytu seniora byly otevřené dveře a zevnitř byl slyšet zvuk zapnuté televize. V tu chvíli vyšla z bytu žena, která se představila, jako manželka. Spala a vůbec netušila, že manžel odešel. Protože nebylo jasné, jak dlouho se senior v mrazivém počasí pohyboval venku, přivolali strážníci na místo záchrannou službu. Záchranář po vyšetření rozhodl o převozu do nemocnice.

V hlavní roli alkohol

V nemocnici skončila i seniorka, kterou občané nalezli sedět na zastávce MHD. Společně s městskou policií byla informována i záchranná služba. Strážníci na místě zjistili, že starší žena to zřejmě „přehnala“ s alkoholem. Byla malátná a komunikace s ní byla značně obtížná. Na žádost záchranáře byla provedena dechová zkouška. Ta prokázala téměř devadesátileté ženě 1.91 promile alkoholu. Vzhledem k věku rozhodli záchranáři o jejím převozu do nemocnice.

Problém s alkoholem mělo během víkendu i dalších pět mužů, kteří museli být k vystřízlivění převezeni na záchytku. Jeden z nich byl pro svoji agresivitu převezen do zdravotnického zařízení v poutech, u dalšího pak museli strážníci asistovat při aplikaci uklidňující injekce.

Výjimkou není ani jízda bez řidičáku

V neděli, třicet minut po půlnoci, upoutalo pozornost hlídky městské policie vozidlo, kterému nesvítilo zadní levé světlo. Navíc si strážníci všimli i řidiče, ve kterém poznali mladíka, kterého již nejedou řešili, a o kterém se domnívali, že ještě není plnoletý. Strážníci mu dali pokyn k zastavení a vyzvali ho k předložení dokladů potřebných k řízení motorového vozidla. Potvrdilo se, že mu ještě není osmnáct let, řidičský průkaz nemá a nikdy ani neměl. Nakonec se mladík i přiznal, že za neoprávněné řízení motorového vozidla byl již v minulosti policií řešen. Strážníci ho předali k řešení přivolané hlídce Policie ČR.

Za sobotu a neděli pak hlídky městské policie ještě převáželi do útulku tři odchycené psy a k likvidaci odvezly i 10 nalezených injekčních stříkaček.

Autoři

Štítky městská policie, Hradec Králové, víkend, události, obecní policie, alkohol, nemocnice, Policie České republiky, Slezské Předměstí

Opilci, zmatený senior nebo jízda bez řidičáku. Strážníci o víkendu řešili více jak 300 událostí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.