Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policejní hlídka kontrolovala řidiče, narazila na zdrogovaného spolujezdce

Ve středu krátce před půlnocí zastavila policejní hlídka v hradecké Kydlinovské ulici osobní vozidlo. Řidič měl doklady v pořádku, nebyl pod vlivem alkoholu ani jiných omamných látek. Známky požití drog ale vykazoval čtyřiadvacetiletý spolujezdec.

„Proto se ho policisté zeptali, zda je pod vlivem drog a zda u sebe nějaké má. Muž uvedl, že užil pervitin a že má u sebe další pervitin a extázi. Policistům vydal 12 plastových sáčků s bílou krystalickou látkou, 7 ks tablet, digitální váhu a prázdné plastové sáčky. Dle muže se jednalo celkem o 5 g pervitinu, což potvrdil i orientační test, a extázi,“ informovala policejní mluvči Iva Kormošová. 

Zfetovaný spolujezdec putoval na policejní služebnu a do cely. Policisté muže obvinili z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, za což mu hrozí až pět let ve vězení. Muži zákona navíc zjistili, že dotyčný byl před deseti dny odsouzen za maření úředního rozhodnutí k desetiměsíčnímu podmíněnému trestu se zkušební dvou dobou. Nyní je již mladík stíhán vazebně.

„Muž se k trestné činnosti nedoznal a tvrdil, že ten den vyhrál v herně, a proto si mohl drogy koupit pro svoji potřebu na měsíc dopředu. Přiznal, že marihuanu kouří od svých 16 let téměř každý den a od 20 let užívá pervitin a občas extázi,“ uzavřela Kormošová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Policie ČR, drogy, hlídka, kontrola, metamfetamin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policejní hlídka kontrolovala řidiče, narazila na zdrogovaného spolujezdce  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.