Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tříkrálová sbírka je v plném proudu, městská policie varuje před falešnými koledníky

V hradeckých ulicích se můžeme v těchto dnech setkat s "tříkrálovými" skupinkami, které se snaží vybrat peníze na dobročinné účely. Toho by ale také mohli chtít využít někteří podvodníci a za pravé koledníky se vydávat. Městská policie proto vyzývá k obezřetnosti.

„Buďte obezřetní a nedávejte šanci podvodníkům, kteří se snaží pouze obohatit na dobré myšlence a sociálním cítění většiny lidí,“ píší strážníci v tiskové zprávě a dodávají, že o každé sbírce pořádané na území města je informováno město i městská policie. Zároveň platí i nepsané pravidlo, že sbírky jsou uvedeny na webových stránkách jednotlivých pořadatelů.

S malými koledníky se můžete potkat např. úterý 8. ledna 2019 v centru Hradce Králové. Již v sobotu 5. ledna a neděli 6. ledna pak budou chodit v Pláckách, Plotištích, Malšovicích, Novém Hradci Králové, Třebši, Podzámčí, Pod strání a ve Svobodných Dvorech.

Pokud si obyvatelé nejsou jisti, zda je oslovil pracovník v rámci řádně schválené sbírky, či podvodník, měli by se obrátit právě na městskou policii. Strážníci pak tyto výběrčí zkontrolují.

PSALI JSME: Na východě Čech se do Tříkrálové sbírky zapojí tisíce koledníků 
 

Autoři | Foto charita.cz/Jakub Žák

Štítky Tři králové, sbírka, charita, dobročinnost, obecní policie, Hradec Králové, Česko, Malšovice, Nový Hradec Králové, Třebeš

Tříkrálová sbírka je v plném proudu, městská policie varuje před falešnými koledníky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.