Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na Silvestra v Královéhradeckém kraji 6 požárů a zranění od pyrotechniky

Hasiči v Královéhradeckém kraji zasahovali poslední den roku 2018 a v prvních hodinách letošního roku u šesti požárů a šesti dopravních nehod. Celkem měli 24 výjezdů, před rokem ve stejném časovém úseku vyjížděli jednadvacetkrát. Zdravotničtí záchranáři řešili hlavně otravy alkoholem a úrazy od zábavní pyrotechniky. "Silvestrovské oslavy naštěstí krajským hasičům příliš starostí nenadělaly," řekla dnes mluvčí hasičů Martina Götzová.

Policie v Královéhradeckém kraji zaznamenala přes 150 oznámení, v drtivé většině se jednalo o rušení nočního klidu a drobná narušení občanského soužití. "Žádnou závažnou trestnou činnost neevidujeme a v souvislosti s oslavami aktuálně nikoho nepohřešujeme," uvedla hradecká krajská policie na twitteru.

Zdravotničtí záchranáři měli o silvestrovské noční službě více než dvakrát více výjezdů než jindy. "Napilno měly zejména posádky ve větších městech, ale také v horských oblastech," řekl mluvčí záchranky Ivo Novák. Například v krkonošském Špindlerově Mlýně záchranáři zasahovali u opilé čtrnáctileté dívky. Nakonec ji odvezli do nemocnice.

Vážné poranění ruky utrpěl těsně po půlnoci při výbuchu petardy sedmnáctiletý muž ve Vrchlabí na Trutnovsku. Záchranáři jej po ošeření odvezli na specializované zdravotnické zařízení do Prahy. V Dobrušce si pyrotechnikou lehce poranil ruku devatenáctiletý cizinec. Skončil v rychnovské nemocnici.

Hasiči měli první zásah roku 2019 v Kuksu na Trutnovsku. Devatenáct minut po půlnoci tam v jednom domě hořely saze v komíně a následně i podlaha, kterou museli hasiči rozebrat. Při požáru nebyl nikdo zraněn, škoda činí asi 10.000 korun.

Největší škodu za asi 30.000 korun způsobil v pondělí odpoledne požár v rodinném domě v Hořicích na Jičínsku. Od vypadlého žhavého uhlíku z krbových kamen vzplál nábytek. V Hořicích hasiči poslední den roku také hasili hořící odpad v kontejneru a krabici od pyrotechniky. Kontejnery hořely i v České Skalici na Náchodsku a Trutnově.

U první dopravní nehody letošního roku hasiči zasahovali zhruba hodinu po půlnoci v Trutnově, kde v části Horní Staré Město narazilo osobní auto do stromu. Při nehodě byla jedna osoba zraněna. U nehod hasiči poslední den roku 2018 zasahovali i v Teplicích nad Metují a Velkém Poříčí na Náchodsku, v Opočně na Rychnovsku či ve Zdobíně na Trutnovsku.

V Čermné nad Orlicí se jeden člověk v pondělí po poledni nadýchal oxidu uhelnatého, skončil v péči zdravotnických záchranářů. I v Dobrošově na Náchodsku hasiči řešili únik oxidu uhelnatého. Plynovou karmu tam hasiči odstavili a byt vyvětrali.

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky ČR, policie, hasiči, zdraví, zábava, silvestr, Královéhradecký, požár, Královéhradecký kraj, pyrotechnika, okres Trutnov, okres Náchod, Ivo Novák, Twitter, Trutnov, Hořice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Silvestra v Královéhradeckém kraji 6 požárů a zranění od pyrotechniky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.