Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO/VIDEO: Krajští hasiči koupili auta a techniku za 67 milionů korun

Profesionální hasiči z Královéhradeckého kraje dnes dopoledne převzali devět různých zásahových vozidel, kontejner pro nouzové zastřešení a další techniku. Celková investice činila 66,5 milionu korun včetně DPH. Nová technika bude sloužit na stanicích po celém kraji, řekla mluvčí krajských hasičů Martina Götzová.

Například stanice hasičů v Rychnově nad Kněžnou dostane automobilový žebřík Magirus, který dosáhne do výšky 42 metrů. Jeho důležitost hasiči vidí při možném zásahu v rostoucí průmyslové zóně Kvasiny - Solnice. Nové cisternové stříkačky Tatra dostanou stanice Vrchlabí, Nový Bydžov a Hořice. Menší zásahové automobily zamíří do stanic v Hradci Králové, Jičíně, Náchodě, Rychnově a v Trutnově.

„Nově pořízenou technikou zajišťujeme převážně obnovu současné požární techniky. Vozy, za které nyní máme náhradu, budou předány bezúplatně jednotkám požární ochrany obcí," uvedl ředitel krajských hasičů František Mencl.

Většinu investice do techniky pokryly dotace z fondů Evropské unie a Fondu zábrany škod. Na financování se podílely také Královéhradecký kraj, město Hradec Králové a státní rozpočet.

Současnou největší jednotlivou investicí hradeckých hasičů je stavba polygonu pro výcvik záchrany ve výškách a nad volnou hloubkou ve Velkém Poříčí na Náchodsku. Polygon zhruba za 56 milionů korun vzniká jako součást modernizace Učiliště požární ochrany ve Velkém Poříčí. Celá stavba by měla být dokončena v prvním čtvrtletí 2019.

Autoři

Štítky hasiči, investice, Královéhradecký kraj, FOTO, HZS, technika, Rychnov nad Kněžnou, Tatra Trucks, Magirus, Hradec Králové, Evropská unie, Kvasiny, Vrchlabí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO/VIDEO: Krajští hasiči koupili auta a techniku za 67 milionů korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.