Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Incident s bezdomovci na sjezdu ČSSD bude řešit hradecký soud

Konflikt publicisty Štěpána Kotrby se dvěma bezdomovci, jimž údajně nastříkal do očí pepřový sprej během hradeckého sjezdu ČSSD, jde k soudu. Okresní soud v Hradci Králové obdržel od státního zastupitelství spis v případu. Upozornila na to Česká televize. Státní zastupitelství podalo podle ní návrh na Kotrbovo potrestání.

Kotrba se sjezdu účastnil jako novinář. Policie mu už dřív sdělila podezření z výtržnictví. Za to by mu v případě odsouzení hrozily až dva roky vězení.

„Mohu k tomu říci jen to, že jsme spis obdrželi 13. dubna,“ řekla místopředsedkyně hradeckého okresního soudu Markéta Šubová.

Incident se odehrál během mimořádného únorového sjezdu ČSSD před jeho dějištěm, Kulturním domem Střelnice. Bezdomovci postávali před Střelnicí a delegáty či novináře občas poprosili o cigaretu či menší obnos. Oslovili i Kotrbu, který proti nim podle týdeníku Respekt použil pepřový sprej. Kotrba obvinění již dříve odmítl.

Publicista se sjezdu účastnil jako akreditovaný novinář za Český rozhlas, který s ním po incidentu spolupráci ukončil a případ označil za jeho osobní selhání.

Autoři

Štítky soud, sjezd, ČSSD, Hradec Králové, Štěpán Kotrba, Státní zastupitelství ČR, Česká televize, Kulturní dům Střelnice (Hradec Králové), Český rozhlas, Respekt, bezdomovec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Incident s bezdomovci na sjezdu ČSSD bude řešit hradecký soud  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.