Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Souboj psů skončil smrtí, policisté mají podezření na týrání zvířat

V jedné obci na Hradecku došlo v úterý odpoledne k potyčce dvou psů, pro jednoho z nich souboj skončil oděrkami, druhý skonal. Událost řeší policisté ze Smiřic jako porušení zákona na ochranu zvířat proti týrání.

V úterý 27. listopadu krátce po 17. hodině nahlásil na linku 158 muž, že v jedné obci na Hradecku napadl jeho psa jiný pes. „Muž policistům na místě sdělil, že šel svého psa rasy Bandog, kterého měl na vodítku, vyvenčit. Když procházel po veřejné komunikaci okolo zaparkovaného karavanu, ze dveří vyběhl Německý ovčák, který na jeho psa zaútočil. Psi se střetli a jeho pes ovčáka zakousl,“ popsala souboj policejní mluvčí Iva Kormošová. 

Při příjezdu hlídky ovčák ještě žil, zanedlouho přivolaný veterinář ale už pouze mohl konstatovat smrt. Bandog vyvázl ze souboje s drobnými oděrkami.

„Policisté případ řeší jako porušení zákona na ochranu zvířat proti týrání, protože čtyřiasedmdesátiletý majitel ovčáka měl dostatečně zabezpečit svého psa proti jeho úniku, což však neprovedl. Stejného přestupku se muž dopustil před necelými dvěma lety,“ doplnila Kormošová.

Po prošetření policisté přestupek předají ke správnímu orgánu k dořešení.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Policie ČR, psi, souboj, smrt, zranění, pes, Královéhradecký kraj, Smiřice

Souboj psů skončil smrtí, policisté mají podezření na týrání zvířat  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.