Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Pomohl zachránit lidský život, dnes ho za to ocenilo vedení královéhradecké policie

Ředitel Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje David Fulka dnes ocenil Martina Mlatečku za záchranu života. Díky jeho vyjednávacím schopnostem se v uplynulých dnech podařilo zachránit muže, který se rozhodl z tohoto svět odejít.

Zaměstnanec bezpečnostní agentury, která působí v jednom z hradeckých obchodních center, Martin Mlateček a jeho nadřízený David Král prostřednictvím kamerového systému zahlédli muže, u něhož usoudili, že by mohlo jít o sebevraha.

Neváhali a zalarmovali složky integrovaného záchraného systému a další strážné, aby zabezpečili místa, kde se muž pohybuje nebo by se pohybovat mohl. Mlateček mezitím s mužem mluvil o jeho situaci a životním rozhodnutím.

„Krátce na to spolu oba muži našli společnou řeč a Martin Mlateček se k němu mohl více přiblížit a odvrátit tak hrozící nebezpečí. V ten moment již byli na místě i přivolaní policisté, kteří se muže, jež chtěl skoncovat se svým životem, ujali. Celá situace, do níž byla bezodkladně zapojena i královéhradecká zásahová jednotka a policejní vyjednavač, se tak odehrála během několika málo minut,“ popsala akci s dobrým koncem policejní mluvčí Magdaléna Vlčková.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, záchrana, Martin Mlateček, život, sebevražda, Královéhradecký kraj, David Král, policie

Pomohl zachránit lidský život, dnes ho za to ocenilo vedení královéhradecké policie  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.