Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Opravy hájenky U Dvou šraňků začínají, práce by měly být hotové do konce příštího roku

Dnes začíná kompletní oprava hájovny na Černé stráni v hradeckých lesích. Po rekonstrukci tohoto hospodářského objektu ze třicátých let minulého století budou v hájovně dva byty pro zaměstnance městských lesů. Opravy za čtyři miliony korun bez DPH by měly být hotové do konce roku 2019.

Opravy hájovny na Černé stráni, která je také známá jako hájovna U Dvou šraňků, začnou opravami střechy. „Položí se nová střešní krytina a podle potřeby se vymění krovy. To se zjistí, až se stará střecha rozkryje. Zmizí také vikýře, které ve střeše původně nebyly. Konečná podoba hájovny by se totiž měla co nejvíce přiblížit té původní z třicátých let minulého století,“ popsal ředitel Městských lesů Hradec Králové Milan Zerzán.

Řemeslníci budou materiál na opravu hájenky přivážet příjezdovou cestou z Nového Hradce Králové, tedy po asfaltových cestách v hradeckých lesích.

Hájovna se také dočká nové elektroinstalace, rozvodů vody a topení. Oba byty budou mít i nové samostatné kotle. „Okna budou pouze opravená a nově natřená, ale samozřejmě až v průběhu rekonstrukce se zjistí, zda rámy již nejsou za hranicí své životnosti,“ řekl Zerzán.

Rekonstrukce hájenky začíná až po hlavní sezóně, trvat zhruba rok. Ačkoli se zde nepředpokládá nijak zásadně zvýšený automobilový provoz a neplánujeme žádná omezení pro návštěvníky městských lesů, chtěli bychom všechny požádat o opatrnost a umožnění průjezdu zásobování stavby,“ uzavřel ředitel Zerzán.

Autoři

Štítky hájenka, rekonstrukce, opravy, U Dvou šraňků, les, oprava, střecha, Hradec Králové, Nový Hradec Králové

Opravy hájenky U Dvou šraňků začínají, práce by měly být hotové do konce příštího roku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.