Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nové stromy z jarní výsadby již rostou, na podzim budou vysázeny další

Více než sto nových stromů vysadili v tomto týdnu zaměstnanci hradeckých technických služeb. Na březnové prořezávání a kácení stromů, které bylo nutné vzhledem k jejich zdravotnímu stavu, navázala v rámci průběžné obnovy městské zeleně jarní výsadba mladých stromů. Vybrané dřeviny budou dosázené ještě v dubnu, rozsáhlejší výsadba stovek dalších stromů je tradičně plánovaná opět na podzim. Každoročně se na území města Hradci Králové vysadí zhruba šest set nových stromů, které nahradí podobný počet starých a poškozených.

„V rámci jarního sázení stromů jsme tento týden vysadili 52 jehličnatých a 64 listnatých stromů. U jehličnatých stromů se jednalo převážně o doplnění za poškozené stromy při vichřici Herwart z října loňského roku. Náhradu za tyto polomy však budeme do plánu výsadby zařazovat ještě několik let. Listnaté stromy byly vysázené v rámci obnovy městské zeleně, tedy za stromy pokácené na jaře z důvodu jejich špatného zdravotního stavu,“ řekl Daniel Jeřábek, vedoucí střediska městské zeleně hradeckých technických služeb.

Největší počet nových stromů bylo zasazeno na Smetanově a Tylově nábřeží, další mladé stromy stojí na Orlickém nábřeží a v Šimkových sadech. „Na Slezském Předměstí byla ve spolupráci s komisí místní samosprávy umístěna nová vrba v rámci celkových úprav travnaté plochy před hotelem Alessandria,“ doplnil Jeřábek.

V ulici U Kavalíru bylo vysazeno pět nových smrků jako náhradní výsadba za nedávno pokácené. Další náhradní výsadba v této lokalitě bude pokračovat v podzimním termínu 2018. „Doplnili jsme také stromořadí jeřábů u dětského hřiště v Poděbradově ulici. Výsadba stromů byla ale možná pouze na pozemcích v majetku města. Stromořadí tak není zcela kompletní, protože několik stromů chybí na soukromém pozemku,“ vysvětlil Daniel Jeřábek.

Rozsáhlejší výsadby budou jako každý rok pokračovat v podzimním termínu, který je s ohledem na fyziologii listnáčů výhodnější právě pro tento typ stromů.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky stromy, Hradec Králové, výsadba, zeleň, strom, podzim, orkán Herwart

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové stromy z jarní výsadby již rostou, na podzim budou vysázeny další  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.