Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Hradec Králové má projekt stadionu, tendr by mohl vypsat v květnu

Město Hradec Králové dostalo od firmy VPÚ Deco Praha zpracovanou projektovou dokumentaci pro stavbu nového fotbalového stadionu v Malšovicích. Město nyní bude prováděcí dokumentaci a výkaz výměr kontrolovat a v květnu by městské orgány mohly rozhodnout o vyhlášení soutěže na stavební firmu. Vlastní stavba by mohla začít na podzim.

Stadion vyroste na místě nevyhovujícího Všesportovního stadionu z roku 1960. Cena arény s kapacitou téměř 10.000 sedících diváků se odhaduje na 550 milionů korun bez DPH. Na stadionu má zázemí druholigový klub FC Hradec Králové.

Stadion by se měl stavět po etapách. První etapa má předpokládaný rozpočet 270 milionů korun a zahrnuje demolici sypaného valu západní tribuny a části boků a především stavbu nové hlavní západní tribuny se zázemím pro klub, hráče, fanoušky a novináře. Loni na podzim ze západní tribuny zmizela střecha, sedačky, komentátorské stanoviště a beton na povrchu pískového valu. Kapacita stadionu bez západní tribuny klesla ze 7000 na 4500 diváků.

Původně radnice počítala s vybudováním stadionu v úsporné variantě za 400 milionů korun bez DPH. Loni v květnu se však zastupitelé rozhodli pro postavení dražšího stadionu vyšších parametrů, aby na stavbu mohli získat dotaci od ministerstva školství. Nový stadion by měl svým zázemím splňovat parametry pro mezinárodní utkání nejvyšší kategorie. Zachováno u nového stadionu zůstane i typické osvětlení hrací plochy čtyřmi takzvanými lízátky, i když v modernizované podobě.

Firma VPÚ Deco na projektové dokumentaci pracovala od února 2016, hodnota zakázky byla 6,1 milionu korun bez DPH.

Autoři | Foto FC Hradec Králové

Štítky stadion, Malšovice, stavba, květen, Hradec Králové, Praha, FC Hradec Králové, Všesportovní stadion

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové má projekt stadionu, tendr by mohl vypsat v květnu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.