Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zmatený muž ztratil desetitisíce, poctivý nálezce je odevzdal strážníkům

Oznámení o nálezu vyššího obnosu peněz přijali hradečtí strážníci během včerejšího dne. Volající uvedl, že se nachází před restaurací v okrajové části města, kde před vchodem do restaurace našel větší množství papírových bankovek, řádově desítky tisíc. Z místa viděl odcházet muže ve vaťáku, nebyl si ale jistý, zda peníze patří jemu.

Přivolaná hlídka zjistila, že se jedná téměř o 42 tisíc korun. „Strážníci vstoupili do restaurace kvůli zjištění majitele obnosu. Oslovili obsluhu, která dle popisu osoby uvedla, že jde zcela jistě o muže bydlícího nedaleko, což potvrdili i hosté. Běžně u sebe nosí větší obnosy a nejednou už je i poztrácel. Hlídka se přesunula do místa jeho bydliště a kontaktovala ho,“ sdělila Simona Pacltová z hradecké městské policie.

Muž působil zmateně a svou totožnost strážníkům nemohl prokázat, protože občanský průkaz, cigarety a asi 8 tisíc korun vyhodil ze vzteku před restaurací. To vše kvůli bratrovi, se kterým se nepohodl. Na dotaz, zda bratr bydlí na téže adrese pouze uvedl, že "fotí v jiné vesnici a udí tam maso s přáteli".

„Vůbec si neuvědomoval závažnost svého počínání a nebyl schopen ani určit částku, kterou zahodil. Vzhledem k tomu, že nebylo možno ověřit jeho totožnost, předali strážníci peníze na oddělení ztrát a nálezů hradeckého magistrátu,“ uzavřela Pacltová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ztráta, peníze, nálezce, městská policie, restaurace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zmatený muž ztratil desetitisíce, poctivý nálezce je odevzdal strážníkům  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.