Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Trojice diváků zachránila život mladému běžci, srdce mu začalo bít až po příjezdu záchranářů

Během nedávné akce Mitas Gočárovy schody zkolaboval běžec. Život mu zachránili přihlížející diváci. Byl mezi nimi strážník městské policie, policista v civilu a dívka, která se představila jako budoucí zdravotní sestra. Muže oživovali až do příjezdu sanitky.

Nedávno konaný závod Mitas Gočárovy schody mohl skončit smrtí. Během akce, při které běžci a cyklisti překonávají náročný terén v centru Hradce Králové, se náhle přitížilo jednomu z účastníků. Mladý běžec se zastavil a začal se třást.

Situace si všiml Pavel Rousek, městský strážník mimo službu, který se akce účastnil jako přihlížející divák. „Bylo zřejmé, že má běžec zdravotní problémy. Kolega nezaváhal, přeskočil zábrany a přiběhl k němu. To už ale mladík upadl do bezvědomí a přestal dýchat," popsala situaci mluvčí městské policie Eva Kněžourová.

Ve stejnou chvíli zareagovala i dívka, která se představila jako budoucí zdravotní sestra. Společně začali s oživováním. „Chvíli to vypadalo, že se mladík probral a začal dýchat. Během pár vteřin však upadl opět do bezvědomí,“ uvedla Kněžourová. Dvojice zahájila masáž srdce. Strážník zavolal na přihlížející, aby přivolali záchranáře.

Mezi lidmi stál i policista v civilu, který se k oživování připojil. Do příjezdu sanitky trojice zachránců pokračovala s resuscitací. Po jejím příjezdu lékař připojil běžce na automatický externí defibrilátor. Teprve po druhém výboji začalo mladému muži srdce opět bít.

Foto Městská policie Hradec Králové

Štítky městská policie, Policie ČR, záchrana, pomoc, Trelleborg Wheel Systems Czech Republic a.s., Pavel Rousek, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trojice diváků zachránila život mladému běžci, srdce mu začalo bít až po příjezdu záchranářů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.