Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vodácká sezóna klepe na dveře. Pomozte společně uklidit řeku Orlici

Není vám lhostejný současný stav přírody? Chcete se podílet na vyčištění řeky Orlice od civilizačního odpadu, se kterým si příroda sama neporadí? Pomozte 21. a 22. dubna zbavit řeky v Přírodním parku Orlice od pneumatik, kusů nábytku, koberců, nádobí, skla, PET lahví a dalšího civilizačního nepořádku.

Klub dětí a mládeže v Hradci Králové pořádá 21. a 22. dubna 2018 již 11. ročník čištění koryta, břehů i slepých ramen Divoké a Tiché Orlice. Čištění řek bude probíhat účastníky akce především „z vody“.

„Požadujeme od dobrovolníků určité vodácké zkušenosti. Na dobrovolnou ekologickou akci zveme zejména vodáky, ideálně s vlastním vodáckým vybavením. Jsme však schopni zapůjčit i vodácké vybavení (loď a pádlo). Účastník bude vybaven pracovními pomůckami, pytlemi či rukavicemi. Každý dobrovolník obdrží pamětní triko s logem akce,“ uvedl jeden z organizátorů letošního ročníku Jiří Roušavý.

Sraz účastníků je 21. dubna 2018 v 8.30 v Kostelci nad Orlicí u silničního mostu. Více informací zájemci získají na internetových stránkách www.orlice.hradectivodaci.cz. V případě zájmu se můžete hlásit na e-mailové adrese cisteniorlice@seznam.cz s rozsahem Vaší případné pomoci během víkendového čištění řek. V Přírodním parku Orlice se chystá během plánovaného víkendu čištění koryta řek z Doudleb nad Orlicí do Hradce Králové (Divoká Orlice) a z Čermné nad Orlicí do Albrechtic nad Orlicí (Tichá Orlice). Jedná se o úsek v délce okolo 70 kilometrů.

V loňském ročníku se z řek podařilo uklidit přes 8 tun odpadu a s úklidem pomáhalo přes 425 účastníků.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky úklid, Orlice, voda, odpad, Přírodní park Orlice, Hradec Králové, Tichá Orlice, příroda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vodácká sezóna klepe na dveře. Pomozte společně uklidit řeku Orlici  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.