Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hradubická cyklostezka by se mohla začít stavět na přelomu května a června, čeká se na schválení dotace

Termín začátku výstavby cyklostezky z Hradce Králové do Vysoké nad Labem se posouval již mnohokrát. Nyní to vypadá, že by se na přelomu května a června mohlo začít stavět. Stále se ale čeká na rozhodnutí o poskytnutí dotace z programu Integrovaných územních investic.

Hradubická cyklostezka, kterou připravuje Svazek obcí Hradubická labská, by měla začínat v hradecké Třebši a vést až do Pardubic. V letošním roce přijde na řadu s největší pravděpodobností pouze první úsek z Třebše do Vysoké nad Labem. Stále se ale čeká na rozhodnutí o poskytnutí dotace, bez něj nelze podle Jiřího Horáka, výkonného ředitele svazku obcí zahájit stavbu. 

„Máme zprávu, že do dvou měsíců bychom měli mít rozhodnutí o poskytnutí dotace, maximálně do dvou měsíců. To znamená, že do června budeme mít rozhodnutí o poskytnutí dotace. Nicméně, začne se realizovat zhruba květen-červen,“ sdělila Alena Machaňová z Oddělení projektů a dotací hradeckého magistrátu.

Termín realizace stavby se posouval již několikrát, původně se mělo stavět už v roce 2015. Poslední zprávy hovořily o tom, že se "kopne do země" v březnu tohoto roku. „Máme vykoupené pozemky, stavební povolení, územní rozhodnutí, a teď vlastně půl roku čekáme na tu dotaci,“ sdělil ředitel Svazku obcí Hradubická labská a zároveň starosta Vysoké nad Labem Jiří Horák.

Pokud by se na přelomu května a června k realizaci přistoupilo, mělo by být hotovo do konce roku. „Na postavení té cyklostezky mezi Hradcem Králové a Vysokou nad Labem má stavební firma dvě stě dní,“ řekl Horák. Dodavatel stavby - firma M-Silnice dostane za první úsek 24,4 milionu korun.

V budoucnu by měla cyklostezka pokračovat z Vysoké nad Labem až do Pardubic. Stále je ale problém s výkupem některých pozemků. „Naprostou většinu pozemků máme již vykoupenou, máme nevykoupené asi ještě dva pozemky. U jednoho je šest spoluvlastníků a z toho tři jsou nezvěstní, tam to bude horší,“ dodal starosta Vysoké nad Labem.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky cyklostezka, dotace, Hradec Králové, Pardubice, Vysoká nad Labem, Jiří Horák, pozemek, Třebeš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradubická cyklostezka by se mohla začít stavět na přelomu května a června, čeká se na schválení dotace  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.