Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jičínská radnice si bude platit televizní zpravodajství

Jičínská radnice si bude platit televizní zpravodajství. Vedení města považuje informování o městě v audiovizuální podobně za nedostatečné. Dodavatelem reportáží bude soukromá regionální televize. Novináře o tom dnes informoval starosta města Jan Malý (ANO). Šestnáctitisícový Jičín za to bude platit 20.000 korun bez DPH měsíčně.

„Licenční smlouva bude zatím uzavřena na dobu určitou od 1. května do 31. prosince 2018,“ řekl Malý. Smlouva mezi radnicí a soukromou televizí stanoví, že vzniknou tři reportáže měsíčně o stopáži minimálně dvě minuty. Jičín bude mít možnost natočené reportáže autorizovat.

„Budeme se snažit, aby to nebyla jen akce pro starostu a místostarosty, ale aby i ostatní členové rady, ostatní členové zastupitelstva, příspěvkových organizací města, zástupci odborů, zájmových skupin a podobně mohli v reportážích vystupovat a vyslovovat své názory. Záměr vyvstal ze snahy poskytovat odpovědné, vyvážené zpravodajství,“ vysvětlil starosta.

Reportáže bude možné zhlédnout aspoň dvanáctkrát denně prostřednictvím pozemního vysílání v pořadu Jičínský miniexpres a také na sociálních sítích a webu města. „Tato forma prezentace života ve městě, ať jde o akce kulturní, společenské či investiční, tady chybí,“ soudí Malý.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky televize, Jičín, zpravodajství, reportáže, radnice, Jan Malý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jičínská radnice si bude platit televizní zpravodajství  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.