Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kraj připravuje rekonstrukci pavilonu interny trutnovské nemocnice

Krajská rada schválila zakázku na vypracování projektové dokumentace rekonstrukce pavilonu interny Oblastní nemocnice Trutnov. Projekt, na který kraj vyčlenil 9,5 milionu korun, čítá rekonstrukci oddělení interny, neurologie a rehabilitace.

V pavilonu interny trutnovské nemocnice se nachází oddělení neurologie, jehož součástí je iktové centrum umožňující časnou diagnózu pro pacienty s mozkovou příhodou. Toto centrum slouží pro oblast s více jak 160 tisíci obyvateli. I to je důvod modernizace celého objektu,“ zdůvodnil důležitost rekonstrukce náměstek hejtmana Aleš Cabicar odpovědný za oblast zdravotnictví.

Stavební práce v objektu budou čítat úpravy prostor rehabilitace, interny a neurologie. Kraj hodlá rekonstruovat cvičební místnosti, šatny a sociální zařízení včetně prostorů pro personál interny či jednotky intenzivní péče. Stavební úpravy se dotknou většiny z šesti nadzemních podlaží.

Na celou investiční akci kraj vyčlenil 9,5 milionu korun z Fondu rozvoje a reprodukce, přičemž nyní krajská rada odsouhlasila vypracování projektové dokumentace.

Oblastní nemocnice Trutnov ročně hospitalizuje zhruba 13 tisíc pacientů a provádí více jak čtyři tisíce operací. Nemocnice disponuje 300 akutními lůžky a zaměstnává 620 zaměstnanců, z toho 91 lékařů.

 

Tisková zpráva | Foto ON Trutnov, a. s.

Štítky nemocnice, Trutnov, modernizace, rekonstrukce, pavilon, Oblastní nemocnice Trutnov a.s., Aleš Cabicar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj připravuje rekonstrukci pavilonu interny trutnovské nemocnice  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.