Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Přestavba nemocnice Náchod začala, pacienty čekají omezení

Stavební konsorcium firem Geosan Group a BAK stavební společnost v minulých dnech převzetím staveniště zahájilo přestavbu krajské Oblastní nemocnice Náchod za 1,344 miliardy korun bez DPH. Stavba by měla trvat 26 měsíců, a to za plného provozu nemocnice. Pacientům, zaměstnancům a návštěvníkům nemocnice přinese stavba řadu omezení.

Základem projektu je výstavba dvou nových nemocničních objektů. Dále vznikne objekt pro medicinální plyny, bude vystavěn nadzemní koridor a podzemní chodby mezi budovami. Stavební firmu se kraji podařilo vybrat až ve čtvrté soutěži. Podle původních plánů se mělo začít stavět již v roce 2012 a hotovo mělo být do poloviny roku 2015.

Stavba přinese především omezení parkování a omezený průchod areálem nemocnice. Náhradní parkovací místa budou postupně zřízena v jednosměrných ulicích, které ústí do ulice Nemocniční. Parkoviště pod ambulantním pavilonem bude rozděleno na dvě části. Jedna bude pro pacienty a návštěvy s parkovací dobou maximálně čtyři hodiny. Druhá část bude pro zaměstnance nemocnice.

Přístup do areálu bude nově i vjezdem z ulice Nemocniční přes dosud uzavřenou takzvanou prostřední bránu. V květnu by měl být možný nový vstup z ulice Nemocniční přímo do pavilonů D a E. Kvůli bourání hospodářské budovy budou uzavřeny nadzemní kryté spojovací koridory a přístup do pavilonů bude po chodnících venkem. Transport imobilních pacientů nemocnice zajistí technickým podlažím ARO.

Nemocnice Náchod zajišťuje zdravotní péči pro spádovou oblast s více než 200.000 obyvateli, ve specializovaných oborech až pro 250.000 lidí. Je největším zdravotnickým zařízením patřícím Královéhradeckému kraji, má 1500 zaměstnanců.

Autoři | Foto Oblastní nemocnice Náchod a.s.

Štítky nemocnice, Náchod, modernizace, rekonstrukce, Oblastní nemocnice Náchod, pacient, Geosan Group, pavilon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přestavba nemocnice Náchod začala, pacienty čekají omezení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.