Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ve Špindlerově Mlýně v Krkonoších se bude lyžovat do neděle

V největším krkonošském středisku Špindlerův Mlýn se bude lyžovat do neděle 15. dubna. Na otevřených špindlerovských sjezdovkách v areálu Svatý Petr tam leží přibližně 40 centimetrů sněhu. Špindlerův Mlýn je jediným střediskem v Královéhradeckém kraji, kde se ještě lyžuje. Ostatní střediska v kraji již ukončila provoz.

Ve Špindlerově Mlýně je nyní v provozu šestisedačková lanovka ve Svatém Petru, lyžaři mohou využít modrou a červenou sjezdovku v celkové délce 4,7 kilometru. „O víkendu plánujeme spustit i čtyřsedačkovou lanovku Hromovka a otevřít sjezdovku Nová Hromovka a pro skalní lyžaře i černou sjezdovku ve Svatém Petru,“ řekl ředitel špindlerovského skiareálu René Hroneš.

V těchto dnech ve Svatém Petru denně bez front lyžuje do 1000 lidí. Významnou část z nich tvoří ti, kteří si na e-shopu koupili za 990 korun skipas, na nějž se dá lyžovat po celou dobu do konce sezony. Skipas za 990 korun areál začal prodávat 19. března. Běžná cena denního skipasu na den pro dospělého na pokladně činí 770 korun.

Pro cestu na krkonošské hřebeny budou moci turisté o víkendu využít i lanovku z Pece pod Sněžkou na Sněžku, která je jinak od 4. dubna kvůli pravidelné jarní údržbě ve všední dny mimo provoz. Údržba lanovky potrvá do pátku 27. dubna.

Na hřebenech Krkonoš přes oteplení posledních dnů stále leží kolem jednoho metru sněhu. V lavinových katastrech platí druhý stupeň lavinového nebezpečí z pětibodové stupnice.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky sníh, hory, Špindlerův Mlýn, rekreace, Krkonoše, lanová dráha, Petr, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Špindlerově Mlýně v Krkonoších se bude lyžovat do neděle  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.