Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Gumárny dostaly pokutu 200 tisíc korun za znečištění říčky Čistá

Inspektoři z České inspekce životního prostředí (ČIŽP) z oddělení ochrany vod v Hradci Králové uložili pokutu 200 tisíc korun společnosti AVON AUTOMOTIVE, a.s. Firma, která v Rudníku na Trutnovsku vyrábí gumové hadice pro automobilový průmysl, vypouštěla nedostatečně vyčištěné odpadní vody do říčky Čistá.

„Kontrolu jsme provedli na základě podnětu v květnu 2018 a zjistili, že z čistírny odpadních vod v areálu závodu vytékají vizuálně značně znečištěné odpadní vody. Odebrali jsme tedy kontrolní vzorky a výsledky analýz potvrdily, že firma překračovala maximální emisní limity stanovené vodoprávním úřadem. V ukazateli biologické spotřeby kyslíku byly povolené hodnoty překročeny více než dvacetinásobně, v hodnotách chemické spotřeby kyslíku a nerozpuštěných látek více než pětinásobně,“ uvedl Lukáš Trávníček, ředitel Oblastního inspektorátu ČIŽP v Hradci Králové.

Firma se proti pokutě neodvolala a sankce tak nabyla právní moci. V souvislosti s vypouštěním nedostatečně čištěných odpadních vod inspektoři nezaznamenali úhyny ryb ani jiných živočichů. 

Autoři | Foto ČIŽP

Štítky voda, znečištění, pokuta, ČIŽP, Česká inspekce životního prostředí, odpadní voda, Hradec Králové, Avon, okres Trutnov, Rudník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gumárny dostaly pokutu 200 tisíc korun za znečištění říčky Čistá  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.