Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Krajský soud zamítl vyšší náhradu za vyvlastnění pozemků pro D11

Krajský soud v Hradci Králové dnes zamítl žalobu Lubomíra Bažanta a jeho sestry Leony Šimůnkové na Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Domáhali se vyšší náhrady za vyvlastněné pozemky určené pro dálnici D11. Jde o zhruba 3500 metrů čtverečních nedaleko Praskačky na Královéhradecku.

Podle soudu žalobci neprokázali, že obvyklá cena byla v daném místě vyšší než 63 korun, jak vyplývalo z právních předpisů platných v době podání žádosti o vyvlastnění.

Soudy v jiném líčení už dříve nároky sourozenců neuznaly, avšak stanovily náhradu na 63 korun za metr čtvereční, která podle žalobců není dostačující. Stát Bažantovi nabídl v roce 2004 odkup pozemků právě za 63 korun za metr čtvereční. Bažant v minulosti uvedl, že pozemky se sestrou byli ochotni prodat za 200 korun za metr čtvereční. Když cenu nabídnutou státem nechtěl akceptovat, následovalo vyvlastnění.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky dálnice, D11, pozemky, soud, pozemek, Dálnice D11, metr čtvereční, Krajský soud v Hradci Králové, Ředitelství silnic a dálnic, Královéhradecký kraj, Praskačka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajský soud zamítl vyšší náhradu za vyvlastnění pozemků pro D11  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.