Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Prázdniny se chýlí ke konci, stavební práce na školách finišují

Letní prázdniny jsou pravidelně obdobím, kdy se většina škol promění ve staveniště. Královéhradecký kraj letos investuje téměř 400 milionů korun do rekonstrukcí škol, které zřizuje. Část oprav firmy stihnou do začátku školního roku, část prací bude dokončena v následujících měsících.

„Na každou rekonstrukci musí být zpracován projekt, veškeré stavební práce také musí projít veřejnou soutěží a hlavně kraj na ně musí mít připravené peníze. Větší opravy našich škol a školských zařízení se snažíme situovat do prázdninového období, aby práce co nejméně narušily výuku, protože se nejčastěji se na školách opravují střechy, elektroinstalace, vyměňují se okna a pořizuje nové vybavení učeben,“ uvádí náměstkyně Martina Berdychová zodpovědná za oblast školství.

Na většině škol jsou prováděny alespoň malé opravy, někde jsou ale realizovány velké investiční akce. “Jako příklad uvedu rekonstrukci školního statku při Zemědělské akademii v Hořicích ve výši necelých 69 milionů korun, snížení energetické náročnosti budovy školy a tělocvičny v Lázních Bělohrad za 23 milionu korun a zateplení objektu průmyslovky v Jičíně za 16 milionů korun,“ uvádí náměstkyně Martina Berdychová zodpovědná za oblast školství.

V rámci projektu Rozšíření strategické průmyslové zóny Solnice – Kvasiny a zlepšení veřejné infrastruktury v Královéhradeckém regionu v červenci také začala druhá etapa modernizace průmyslové školy v Rychnově nad Kněžnou v areálu Na Jamách. Zahrnuje stavební práce v hodnotě 77 miliónů korun. Dokončena by měla být v září 2019. 

Pokračují také práce za bezmála 100 milionů korun ve Střední škola průmyslové, textilní a polygrafické ve Velkém Poříčí. V tamních budovách se dokončuje projekt na vybudování centra odborné přípravy polygrafických oborů, který nabídne nové prostory pro praktickou výuku žáků včetně odborných učeben a dílen pro tiskové technologie. Dalším z projektů, které se této školy týkají, je rekonstrukce odborných dílen pro budoucí automechaniky v Hronově. Celá přestavba vyjde na 17 milionů korun a hotovo by mělo být koncem letních prázdnin.

„Opravami prochází nejen odborné učebny, ale i další prostory, které ke škole patří. Na gymnáziu a pedagogické škole v Nové Pace kraj investuje 15 milionů korun do rekonstrukce školní kuchyně. Podlaha školní jídelny se také opravuje ve Střední škole informatiky a služeb ve Dvoře Králové,“ doplňuje náměstkyně Berdychová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky rekonstrukce, školy, prázdniny, Hradec Králové, oprava, projekt, Královéhradecký kraj, Martina Berdychová, Hořice, Lázně Bělohrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prázdniny se chýlí ke konci, stavební práce na školách finišují  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.