Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Královéhradečtí letečtí záchranáři zasahovali v Krkonoších, zřítil se tam dvoumístný paraglide

Nehoda dvoumístného padákového kluzáku na Černé hoře v Krkonoších byla na tísňovou linku nahlášena včera v 19:41. Operátoři na těžko přístupné místo vyslali záchranářskou posádku z Trutnova a vrtulník královéhradecké letecké záchranné služby. Vážně zraněn byl jeden muž.

„Letečtí záchranáři byli vzhledem k náročnému terénu připraveni k provedení zásahu s lanovým podvěsem, nicméně pilotovi se podařilo přistát poblíže místa nehody,“ řekl mluvčí ZZS KHK Ivo Novák.

Zdravotníci tak mohli ošetřit zraněného čtyřiapadesátiletého cizince, který při incidentu utrpěl středně těžké poranění hrudníku. Zraněný muž byl při vědomí a se záchranáři spolupracoval.

„Záchranáři jej po poskytnutí potřebné péče zafixovali do speciálních nosítek a spolu s přítomnými záchranáři Horské služby a hasiči přenesli na palubu vrtulníku,“ dodal Novák.

Zraněný muž byl následně letecky transportován do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Druhý muž vyvázl z nehody bez zranění.

Autoři | Foto ZZS KHK

Štítky ZZS, LZS, nehoda, zranění, Krkonoše, Ivo Novák, Trutnov, Černá hora, Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje, Fakultní nemocnice Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradečtí letečtí záchranáři zasahovali v Krkonoších, zřítil se tam dvoumístný paraglide  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.