Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V sobotu řešili hasiči devět požárů travních a lesních porostů

Jen během soboty 7. dubna řešili hasiči na Trutnovsku, Jičínsku a Náchodsku celkem devět požárů travních a lesních porostů. Hezké sobotní počasí vybízelo k jarnímu úklidu nejen doma, ale i na zahradě. Pálení trávy nebo klestí se ale v několika případech zvrtlo a museli zasáhnout hasiči.

Jičínsko

K požáru trávy a lesní hrabanky na ploše 100x70 metrů vyjížděli v 14:29 hod. do Lázní Bělohrad, části Hřídelec profesionální i dobrovolní hasiči z Nové Paky a další dobrovolné jednotky z Lázní Bělohrad, Mlázovic a Horní Nové Vsi. Škoda je předmětem vyšetřování.

V Holíně, části Pařezská Lhota zasahovali v 15:01 profesionální a dobrovolní hasiči z Jičína u požáru trávy po pálení. Událost se obešla beze škody.

Hořičtí hasiči dohašovali hromadu klestí po pálení v ulici K Lomu.

Náchodsko

Profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolné jednotky z Havlovic, Úpice a Libňatova likvidovali po 15. hodině požár suchého travního porostu na ploše asi 50x70 metrů.

K požáru hrabanky a suchého listí ve Stárkově vyjížděli v 15:27 profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči ze Stárkova a Jívky. Požár vznikl po pálení kupy roští na soukromém pozemku.

Ve Velkých Petrovicích došlo po 17. hodině k požáru suché trávy. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Velkých Petrovic.

Trutnovsko

V 09:57 hod. byl ohlášen požár suché trávy, kdy se majiteli vymklo pálení z rukou. Hořela tráva v Elektrárenské ulici, a to asi na ploše 50 m2.   

V Dolní Olešnici zasahovali v 16:54 hod. profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a dobrovolní hasiči z Hostinného a Dolní Kalné. Jednalo se o požár louky. Tráva hořela na ploše asi 100x50 metrů.

Tisková zpráva

Štítky HZS, hasiči, požár, pálení trávy, tráva, okres Jičín, dobrovolní hasiči, okres Trutnov, okres Náchod, Lázně Bělohrad, Nová Paka, Mlázovice, Hřídelec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V sobotu řešili hasiči devět požárů travních a lesních porostů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.