Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Další úsek D11 z Hradce do Jaroměře má stavební povolení

Úsek dálnice D11 mezi Smiřicemi a Jaroměří získal platné stavební povolení. Ministr dopravy v demisi Dan Ťok (za ANO) totiž na základě návrhu rozkladové komise zamítl rozklad Františka Kučery proti vydanému stavebnímu povolení na stavbu 7,4 kilometru dlouhého úseku.

Patnáctým dnem po vyvěšení rozhodnutí ministra na úřední desce ministerstva nabude stavební povolení právní moci a Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) může dokončit přípravu. „Mezi Hradcem Králové a Jaroměří probíhá archeologický průzkum, už je vytyčená trasa budoucí dálnice a probíhají přípravné práce před samotným zahájením stavby. Všechny potřebné pozemky máme vykoupené, podepsané smlouvy se zhotovitelem a platné už máme dvě stavební povolení ze tří. Kde to bude možné, zahájíme v následujících měsících stavbu,“ uvedl v prohlášení ministr Ťok.

František Kučera z Prahy, který je podle České televize soudcem Vrchního soudu v Praze a prvním viceprezidentem Soudcovské unie ČR, tuto část stavby napadl rozkladem k ministrovi dopravy. Tvrdil, že ŘSD chce stavět na jeho pozemcích, ač k nim stát nemá žádná práva. ŘSD to odmítá.

Silničáři nemají platné stavební povolení už jen k úseku D11 z Hradce do Předměřic nad Labem. Stavební řízení se tam bude opakovat, ale podle ministerstva to dostavbu dálnice nezpozdí, naopak cílem nové žádosti ŘSD je stavební řízení urychlit. „U části dálnice D11 z Hradce Králové do Předměřic nad Labem musíme dořešit nové stavební povolení tak, aby se v druhé polovině roku mohl začít stavět i tento úsek a za tři roky jsme mohli otevřít celých 23 kilometrů pokračování dálnice D11,“ řekl uvedl Ťok.

Ministr zrušil stavební povolení na úsek mezi Hradcem a Předměřicemi letos 27. března poté, co ŘSD vzalo zpět svou žádost o vydání stavebního povolení. Stavební povolení, které bylo nepravomocně vydané 1. června 2017, loni v červenci napadlo rozkladem hnutí Děti Země a také dvě majitelky některých dotčených pozemků v trase dálnice.

Platné stavební povolení má už také navazující úsek z Předměřic nad Labem do Smiřic.

Dálnice D11 od loňského srpna končí na okraji Hradce Králové sjezdem do městské části Kukleny. Dálnice D11 by od Hradce měla pokračovat dál na Jaroměř a poté k polským hranicím v Královci u Trutnova, kde se má napojit na budovanou polskou silnici S3.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky dálnice, stavba, D11, stavební povolení, Dálnice D11, Hradec Králové, Jaroměř, Dan Ťok, Ředitelství silnic a dálnic, František Kučera, Smiřice, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další úsek D11 z Hradce do Jaroměře má stavební povolení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.